Karanténban két miniszter és három államtitkár

Hírek2020. aug. 27.MTI

Házi karanténban folytatja a munkát csütörtöktől Varga Judit igazságügyi miniszter, azt követően, hogy koronavírus-fertőzött személlyel találkozott.

A politikus Facebook-oldalán azt írta: "tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy tudomásomra jutott, hogy hétfőn kontaktusba kerültem egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat."

Hozzátette, nem tapasztalt magán fertőzésre utaló jeleket és a csütörtökön reggel elvégzett első laboratóriumi teszt eredménye is negatív volt.

Korábban kiderült az is, hogy

szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen egy résztvevő koronavírustesztje pozitív lett.

Emellett Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön a Facebook-oldalán jelentette be,

hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

Továbbá otthoni karanténba került Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője - tájékoztatta a KTK csütörtökön az MTI-t. A politikusok egy hétvégi rendezvényen találkoztak Hollik Istvánnal.