Képen a magyar védelmi tanács ülése a lengyel rakétatámadás után

Hírek2022. nov. 15.MTI

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba - közölte honlapján a Radio Zet.

Mint írták, a Lublintól délkeletre, az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő településre két tévesen célzott rakéta csapódott be.

A rendőrség és a katonaság a helyszínen van - tájékoztatott a lengyel rádió a honlapján és a Twitteren.

Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő rendkívüli tanácskozást hívott össze az esemény után az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN) - közölte kedd este a lengyel kormányszóvivő.

Orbán Viktor pedig összehívta ma estére a Védelmi Tanács ülését.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) a Védelmi Tanács ülésén a Karmelita kolostorban 2022. november 15-én este. Az ülést a Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt hívta össze a kormányfő. Balról Pintér Sándor belügyminiszter (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b2), a kormányfő mellett Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár (j4), jobbról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) a Védelmi Tanács ülésén a Karmelita kolostorban 2022. november 15-én este. Az ülést a Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt hívta össze a kormányfő. Balról Pintér Sándor belügyminiszter (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b2), a kormányfő mellett Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár (j4), jobbról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán