Készüljön az ebéd a szabadban!

Hírek2021. márc. 18.Növekedés.hu

Hamarosan itt a nyár, ami sokaknak egyet jelent a kerti sütögetéssel. A kültéren sült ételek zamata összekeverhetetlen bármi mással. Ezt a legkényelmesebben egy jó kültéri sütőn érhetjük el. A kültéri sütők közül legtöbben a grillsütő készülékeket kedvelik, de a kültéri kemencének is szép számmal akad rajongója.

Mit sütsz?

Az, hogy többnyire milyen ételeket sütsz, megmutathatja, hogy Neked milyen kültéri sütő az ideális. A kemence a pizza és kenyérfélék szerelmeseinek nyújtja a legnagyobb élményt, a húsok és zöldségek elkészítéséhez pedig egy grillsütő a megfelelő választás. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne átjárhatóság a kettő között, hiszen a kemencében is süthetsz zöldség- vagy húsételeket, egy kőlap segítségével pedig a kemencés pizza tökéletes mását készítheted el grillen.

Mennyi idő, míg felmelegszik?

A leghosszabb felmelegedési ideje a kemencének van, hiszen ezt csak apránként lehet felmelegíteni kis tűzzel indítva, ezután pedig fokozatosan kell adagolni a vékony, majd egyre vastagabb fadarabokat. Erre érdemes nagyjából egy órát számolni. Fontos odafigyelni arra is, hogy a kemencédbe kizárólag száraz fa kerüljön, mert a fából kiáramló nedvesség károkat okozhat a kemence belsejében.

Ha ennél valamivel egyszerűbb megoldást keresel, egy jó grillsütő tökéletes választás, amit beszerezhetsz akár a SpaTrendtől is!

A faszenes grillsütő esetében csak egy jó gyújtóra és faszénre lesz szükséged. Ezekkel szempillantások alatt loboghat a tűz a grillsütőben, és mikor a lángok lecsillapodtak, az izzó faszén felett már kezdődhet is a sütögetés!

A legegyszerűbb felmelegítési folyamata a gázos grillsütőknek van, hiszen a lángokat egy gombnyomással fellobbanthatod.

A tökéletes étel titka: a megfelelő hőfok

A receptek többségében pontosan megadják, hogy milyen hőmérsékleten érdemes elkészíteni az adott ételt. A megadott hőfok elérése gázos grillsütővel pofonegyszerű, hiszen csak eltekered a hőmérséklet-szabályozó gombot és meg is vagy.

Egy faszenes grillsütő esetében kicsivel több tapasztalatra lesz szükséged, ugyanis itt a hőmérsékletet a faszén átrendezésével tudod befolyásolni. Az izzó faszén összehúzásával a hőmérséklet emelkedik, míg a széthúzásukkal csökkenteni tudod a leadott hőt.

A kemence hőfokának beállítása lényegesen több odafigyelést igényel. A tüzet folyamatosan figyelni kell, hogy a hőmérséklet ne menjen 180 fok alá, de az optimális hőmérséklet a sütéshez 200 és 250 fok között van. Az efölötti hőmérsékletnek megvan az a veszélye, hogy az étel külseje megég, a belseje viszont nyers marad.

Összességében nézve bármelyik megoldást is választod, biztosan ízletes ételeket tudsz majd készíteni, de ha fontos számodra az is, hogy ez a művelet ne legyen túl bonyolult és ne igényeljen teljes odafigyelést, akkor érdemesebb egy grillsütőt választanod.(X)