Két új tematikus kiadvánnyal jelentkezett a GVH

Hírek2021. aug. 13.Növekedés.hu

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összefoglaló tájékoztatókat tett közzé az összefonódások ellenőrzéséről, illetve az elmúlt 10 év versenytanácsi döntéseiről.

A nemzeti versenyhivatal tevékenysége szerteágazó, ezért részterületeket bemutató kiadványokkal is folyamatosan törekszik bemutatni, hogy miként profitál Magyarország minden polgára a tisztességes gazdasági verseny hasznaiból.

Tudományos felmérések is mutatják, hogy a versenybarát társadalmi szemlélet kialakítása nagyban segíti a jogkövető magatartások elterjesztését.

Az „Összefonódások (fúziók), mint a gazdasági növekedés lehetséges eszközei” című tájékoztató füzet gyakorlati példákon keresztül mutatja be a hazai gazdaság néhány fontosabb jellemzőjét a vállalati összefonódások trendjei alapján.

A kiadvány szemléletes módon ismerteti, miként járul hozzá folyamatosan a Versenyhivatal fúziókontroll-tevékenysége a hazai gazdaság növekedéséhez és a fogyasztói jóléthez.

A „Gazdasági Versenyhivatal döntéseinek trendjei és eredményei 2010-2020” című kiadvány az elmúlt évtized versenyhatósági döntéseinek tükrében mutatja be, hogy  miért is érdemes a vállalkozásoknak jogsértés esetén együttműködni a versenyhatósággal.

A tájékoztatóból az is kiderül, hogy miként segíti a Versenyhivatal a hazai kis- és középvállalkozásokat, vagy hogyan kezelte a GVH a koronavírus-járvány káros gazdasági hatásait.

A kiadványok hozzáférhetőek a GVH honlapján, IDE kattintva.