Kiderült, mi lesz a címe a 60. Közgazdász-vándorgyűlés kereskedelmi szekciójának

Hírek2022. júl. 15.Növekedés.hu

A platformgazdaság szerepe a kereskedelemben - ez lesz a címe a 60. Közgazdász-vándorgyűlés kereskedelmi szekciójának 2022. szeptember 23-án, pénteken 11 órától Szegeden.

  • Mit jelent a platformgazdaság?
  • Miért kezdenek el a hagyományos, bolti kiskereskedelemben is sikeres vállalkozások online csatornákon keresztül is értékesíteni?
  • Az internet alapú értékesítés hogyan befolyásolja a kiskereskedők értékesítési stratégiáit?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a panel előadói.

A szekció bevezető előadását Kozák Tamás, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Kereskedelem tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnöke tartja. Előadásában igyekszik képet adni arról, hogy milyen növekedési pályát választanak a hagyományos bolti és az online kereskedők, milyen „hálózati hatások” befolyásolják az értékesítési csatornák megválasztását, mit jelent aszimmetrikus piaci modell a platformok világában és ez mindez hogyan befolyásolja az üzleti döntéseket.

A bevezetőt követően a platformgazdaság új kereskedelmi trendjeiről, kihívásairól szóló kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Gyenge András, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. e-kereskedelmi vezetője; Kende Gábor, a Kende Gastro Zrt. társalapítója, gazdasági igazgatója és Raskó László György, a Gardino Kft. ügyvezetője lesznek.

A 60. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.