Kifinomult adathalásztámadás-kísérlet az MKB Bank ügyfelei ellen

Hírek2020. szept. 4.Növekedés.hu

Az MKB Bank működésének alapeleme – a kényelmes és minőségi szolgáltatások minél egyszerűbb biztosítása mellett – a biztonság garantálása. Ügyfeleink biztonsága érdekében rendszeres tájékoztatást nyújtunk az adathalász-támadások jellegéről, tapasztalatairól.

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban ismét növekszik az adathalász-kísérletek száma.

Megjelent egy, a korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailben megvalósuló támadás.

A csalók ebben az esetben is az MKB Bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt, mely levél tartalma nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. Előzőek miatt ez az e-mail – ellentétben a korábban jellemző nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel – nem ad egyből gyanúra okot.

Az adathalász e-mailben található linken keresztül a csalók immár nemcsak az Ügyfelek netbanki belépőkódjait, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket (e-mail cím, telefonszám) is kérik.

Az adathalász e-mailben szereplő telefonszám nem köthető az MKB Bankhoz.

Kérjük, amennyiben bármely MKB Bank Ügyfél ilyen tartalmú e-mailt kap, semmiképpen ne kattintson a linkre, adatait ne adja meg, és azonnal törölje az e-mailt! Abban az esetben, ha mégis megadta adatait, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal.

24 órán át elérhető telefonszámunk lakossági ügyfeleknek: 06(80)333660; vállalati ügyfeleknek: 06(80)333770; külföldről: 36(1)3733333.

Adataink biztonságának védelme közös érdekünk, mindez állandó körültekintést és folyamatos elővigyázatosságot igényel. Ismételten felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy az MKB Bank nem kér ügyfeleitől személyes és banki adatokat sem telefonon, sem e-mailen keresztül!

Az MKB Bank a https://mkb.hu/bankbiztonsag oldalon foglalja össze az eddig ismert csalásokkal kapcsolatos tudnivalókat, elkerülésükre vonatkozó javaslatokat. Kérjük, Ön is fogadja meg ezeket a javaslatokat!