Kiterjesztett online vásárlási biztosítást kapnak a Mastercard prémium kártyabirtokosok

Hírek2021. szept. 28.Növekedés.hu

A fizetéstechnológiai cég többek között legjobb ár garanciát és termékbiztosítást is nyújt a szolgáltatáson belül - olvasható a Mastercard sajtóközleményében.

A Magyarországon kibocsátott Mastercard prémium kártyák birtokosai számára újabb szolgáltatások válnak elérhetővé, ezúttal az online vásárláshoz kapcsolódóan. A díjmentes biztosítást a Mastercard Platinum betéti- és hitelkártya, a Mastercard World Elite betéti- és hitelkártya, valamint az Üzleti vagy Vállalati Mastercard prémium betéti- és hitelkártya birtokosai vehetik igénybe, amennyiben a kártyakibocsátó bankjuk aktiválja a kártyához járó szolgáltatást.

Ahogy az a Mastercard 2021-es Fizetési Élmény Riportjából is kiderült, az e-kereskedelem végérvényesen mindennapjaink része lett.

Eszerint a magyarok több, mint fele a bankkártyás fizetést tartja a legmegbízhatóbbnak, és 31 százaléka vásárol negyedévente minimum egyszer a világhálón.

A lakosság 20%-a  havonta, 6%-a pedig hetente minimum egyszer rendel webshopokból. A kutatás alapján ez a trend idén sem csökken, hiszen 10-ből 9 rendszeresen online vásárló magyar kártyabirtokos tervezi, hogy 2021-ben ugyanolyan aktív marad, mint a tavalyi rekord évben.

A Mastercard ezért is döntött úgy, hogy mostantól díjmentes biztosítást nyújt az online vásárlások mellé a Mastercard prémium kártyák birtokosainak.

A Mastercard számára eddig is kiemelten fontos volt, hogy olyan szolgáltatásokat dolgozzon ki, amely a kártyabirtokosok valós igényeit elégíti ki. A prémium kártyás ügyfelek már eddig is többféle kényelmi szolgáltatást vehettek igénybe, ilyen többek között a reptéri váró és gyorsító sáv használata, vagy a PressReader alkalmazáshoz való ingyenes hozzáférés. A most bemutatott online biztosítás egy újabb népszerű területre, az e-vásárlásra fókuszálva ad konkrét, kézzelfogható értéket a prémium kártyabirtokosaink számára

– mondta a bejelentés kapcsán Szalkai Réka a Mastercard Magyarország marketing igazgatója.  

Az online vásárláshoz kapcsolódó biztosítási csomag az alábbi extra védelmet nyújtja:

  • Kiterjesztett garancia: a Mastercard prémium bankkártyával kifizetett háztartási vagy elektronikai készülék minimum 2 éves gyári jótállását a Mastercard biztosító partnere plusz egy évvel meghosszabbítja.
  • Legjobb ár garancia: Ha a vásárlást követő 30 napon belül ugyanazt a terméket olcsóbban megtalálja a vásárló egy másik webáruházban, a két ár közötti különbözetet a biztosító visszatéríti.
  • Termékbiztosítás: A vásárlást követő 30 napon belül lopás, vagy a lakóhelyen véletlenül történt sérülés esetén a biztosító fedezi a termék javításának vagy cseréjének költségeit, vagy visszautalja a termék eredeti árát a kártya birtokosának.

A szolgáltatást a Mastercard partnerén, az AXA biztosítón keresztül nyújtja a kártyabirtokosok számára.