Költöztetés esős napon? Erre figyeljen!

Hírek2021. márc. 17.Növekedés.hu

Ha már a költöztetés önmagában nem lenne elég, egy esős nap sokszorosára tudja növelni a költözéssel járó stresszt. Még szerencse, hogy ha nem magunk végezzük a költöztetést, hanem profi cégre bízzuk, akkor profi szolgáltatást is várhatunk el. Ebbe beletartozik az is, hogy egy esős nap sem szabad, hogy gondot okozzon.

Egy jól megválasztott költöztető cég mindenre, így arra is fel van készülve, hogy esőben dolgozzon. Természetesen van rá mód, hogy megvédjük a bútorainkat a víztől, lássuk, mire is érdemes figyelnünk.

Legyen vízálló, aminek annak kell lennie

Ha jól választottunk költöztető céget, akkor már jóval előre jelzik (pl. a honlapjukon), hogy egy esőnap nem akadály. Vagy ha véletlen mégsem, akkor az ügyfélszolgálat lesz olyan kedves, és tájékoztat majd minket erről, ha felhívjuk őket. De miben is merül ki a költöztető cég részéről az esős napra való felkészülés? Nagyon fontos, hogy ami vízállónak van mondva, az valóban vízálló is legyen. Épp ezért folyamatosan ellenőrizniük kell a költöztető dobozok, illetve a teherautóik ponyváját. Nem fér bele, hogy szakadt dobozokkal, szakadt ponyvával kezdjenek bele egy esős napon a költöztetésbe. A másik nagyon fontos dolog pedig a csomagolás.

A profi költöztetés a megfelelő csomagolásnál kezdődik

Ha profi költöztetésről beszélünk, akkor nem csak esős napon, de mindig fontos a megfelelő csomagolás. Azonban míg alapból azért kell csomagolóanyagot használnia, hogy megvédje a bútorait a külső behatásoktól, most kicsit más a helyzet. Bár itt is külső tényezők miatt fontos a csomagolás, azonban fontossá válik a vízhatlan csomagolás, ami eddig nem volt alapkritérium.

Innentől kezdve nagyon kell figyelnie arra, hogy lehetőleg vízhatlan módon csomagolja a vagyontárgyait. Ehhez nagy segítség lehet a költöztető cége is. Ugyanis a költöztetés mellett egyes cégek csomagolóanyagokkal is tudnak szolgálni, sőt a professzionális csomagolást is vállalják. A Servitius és Partnerei költöztetés például teljes körű szolgáltatást nyújt ezen a téren. Akárcsak a csomagolóanyagok is beszerezhetőek tőlük kedvező áron, de megbízhatja a céget a teljes becsomagolással is. Ekkor garantált, hogy olyan csomagolást fognak kapni bútorai, vagyontárgyai, amire szükségük van, ezért érdemes megfontolni ezt a lehetőséget is.

Ha opció, végső esetben akár át is teheti az időpontot

Kétféle költöztetés van. Vagy SOS és azonnal (aznap) el kell végezni a költöztetést, vagy áttehető az időpont. Amennyiben nem szeretne kockáztatni, szeretné megúszni szárazon, akkor el kell gondolkoznia a költöztetés csúsztatásán. Persze csak abban az esetben, ha ez opció, ha nem okoz Önnek gondot. Vannak olyan élethelyzetek, amikor egyszerűen aznap meg kell oldani a költöztetést. Ha az Öné nem ilyen, akkor kérem fontolja meg ezt a lehetőséget is, és csak utána döntsön, hogy melyik opciót választja. Bárhogy is dönt, jó kezekben lesz egy profi költöztetőnél.