Korlátozzák a Deutsche Telekom eladási jogait – közbeszól a politika

Hírek2018. okt 18.Növekedés.hu

Az albán miniszterelnök szerint a Telekom Albania-t szerb vállalat nem veheti meg. A Deutsche Telekom, amely közvetve a Telekom Albania 99.79 százalékos üzletrészét birtokolja, a médiából tudta meg, hogy Tirana politikai vezetői bele akarnak avatkozni tulajdonának eladásába. A belgrádi Politika napilap a közelmúltban írta meg, hogy az albán miniszterelnök, Edi Rama kijelentette: bár a szerb vállalatokat szívesen látják Albániában, az olyan „stratégiai ágazatok esetében, mint a telekommunikáció”, ez másképpen van. A Telekom Albania nincs állami kézben. Az albán állam tisztségviselői mégis határozottan leszögezik: ellenzik, hogy a vállalat a szerb állami tulajdonban lévő Telekom Srbija irányítása alá kerüljön. Az adott esetben még az eladó sem az albán állam, hanem egy magáncég, a Deutsche Telekom (DT). A DT a tulajdonosa annak az OTE nevű görög vállalatnak, amely a Telekom Albania 99,79 százaléknyi üzletrészét birtokolja. A DT illetékesei azt nyilatkozták a Politika munkatársainak, hogy „politikai tárgyú megjegyzésekkel nem foglalkoznak”. Tekintettel arra, hogy a vállalat részvényeit a tőzsdén jegyzik, a DT szakértői szerint nem is várható el, hogy ilyen kérdésekre érdemi választ adjanak. Azt azért közölték, hogy a Telekom Albania eladója az OTE, amelyben a DT-nek 40 százalékos tulajdonhányada van. Az OTE 2000-ben vette át a Telekom Albania irányítását, a DT pedig csak kilenc évvel később szerzett tulajdont az OTE-ban. Nem hivatalos információk szerint a Telekom Srbija munkatársai nem az albán hatóságoktól, hanem az OTE illetékeseitől kaptak jelzést arra vonatkozóan, hogy problémák adódtak az albán vállalat esetleges átvételével kapcsolatban. Értesülések szerint a Telekom Srbija 60 millió eurót ajánlott a Telekom Albaniaért.  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.