Koronavírus: minden rekord megdőlt Magyarországon

Hírek2020. nov. 4.Növekedés.hu

koronavirus.gov.hu-n közölt adatok szerint 

az utóbbi 24 órában 4219 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, a fertőzés szövődményei miatt pedig 90 ember meghalt.

A napi új esetek eddigi rekordja 3908 volt, október 31-én jegyezték fel. A halálozások eddigi csúcsértéke 84 volt, kedden, november 3-án regisztrálták.

Az új esetekkel együtt az igazolt fertőzések száma átlépte a kilencvenezres határt, 90 988-ra emelkedett az egy nappal korábbi 86 769-ról, a járvány halálos áldozatainak száma pedig meghaladta a kétezret, 2063-ra emelkedett az előző napi 1973-ról.

A fertőzés miatt 4871 embert került kórházba, közülük 355-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Ezek ugyancsak minden eddiginél magasabb számok.

A kormányzati adatok szerint az aktív fertőzöttek száma 67 693, további 21 232 igazolt fertőzöttet gyógyultak közé sorolnak.

A közleményben kiemelték, hogy a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett. 

Hozzátették, hogy éjféltől életbe lép az éjszakai kijárási korlátozás, újra életbe lépett az ingyenes parkolás, és Budapesten, valamint a megyei jogú városokban helyi tömegközlekedési vállalatoknak járatsűrítési tervet kell készteniük a reggeli és a délutáni csúcsforgalom időszakára.

Ismertették: a kormány arról is döntött, hogy be kell zárni a szórakozóhelyeket, a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és ezeken a helyszíneken is kötelező a maszkviselés.

Ha összefogunk, és mindenki betartja a szabályokat, akkor a mostani szigorítások elegendőek, és nem lesz szükség újabb intézkedésekre

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdai, a Facebookra feltett rövid videójában.

Elmondta azt is, szerdai kormányülésen Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter számol be a gazdaságvédelmi akcióterv helyzetéről.

"Mert miközben védekezünk a vírus ellen, az országnak működnie kell, a gazdaságnak működnie kell, és be akarom tartani azt az ígéretemet, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet fogunk létrehozni"

- közölte Orbán Viktor.