Koronavírus - Ötezer felett a beazonosított új fertőzöttek száma Magyarországon

Hírek2020. nov. 17.Növekedés.hu

Egy nap alatt több mint 5000 új koronavírus-fertőzést mutattak ki Magyarországon, elhunyt 91 beteg - a kedden közölt adatok szerint.

A kormányzati tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában Magyarországon 5203 új koronavírus-fertőzést regisztrálta, ezzel 152 659 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 91 beteg, így az elhunytak száma 3281 főre emelkedett, 34 185-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 115 193 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

Kórházban 7477 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 576-an vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény újból felhívja a figyelmet,hogy este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben.

A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 3746 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-igazolas-minta
Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek.

Az Operatív Törzs jelenleg 275 óvodában (9%) és 41 általános iskolában (1,6%) rendelt el rendkívüli szünetet, 276 általános iskolai osztályban (11 %) és 20 általános iskolában (0,8%) digitális tanrendet.

Annak érdekében, hogy a növekvő betegszámmal a koronavírusos betegek kórházi ellátása továbbra is biztosított legyen, újabb kapacitásnövelő intézkedéseket rendeltek el: a halasztható műtéteket felfüggesztették, bővült az ellátásba bevont kórházak és koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak száma.