Közel a háború vége: Izrael végzett a Hamász kétharmadával

Hírek2024. feb. 3.F. P.

Az izraeli védelmi miniszter bejelentette, hogy a Gázai övezetben harcképtelenné tették a Hamász terrorszervezet fegyveresinek kétharmadát, a többieknek alig maradt fegyverük.

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter a Zerohedge szerint katonáknak tartott beszédében mondta el, hogy a Hamász becsléseik szerint 30 ezer korábbi harcosából 10 ezer meghalt, 10 ezer megsebesült annyira, hogy harcképtelen lett, és sokat fogásba is ejtettek. A fegyverarzenált nagyrészt megsemmisítették, a még harcképes erők így egyre kevésbé tudnak ellenállást kifejteni.

Hozzátette, hogy már csak egy nagyobb település van, amelyet meg kell tisztítaniuk a Hamász harcosaitól: ez Rafah, a legdélebbi város az övezetben az egyiptomi határnál.

Külön nehézség, hogy a lakosság nem kis hányada itt tömörült össze: most az egyiptomi határkerítéshez húzódnak, és ott próbálják átvészelni, amíg Rafah megisztítása is lezajlik. Ha ez megtörténik, nem marad olyan település, amelyet a Hamász uralna, így már csak szórványosan, egy-egy rejtekhelynél lehetnek harcok, a háború tényleges, nagy pusztítást okozó része lezárul.