Közép-kelet-európai tőzsdecsúcsot tartott a Budapesti Értéktőzsde

Hírek2019. ápr 12.Növekedés.hu

A Budapesti Értéktőzsde rendezte meg a közép-kelet-európai régió tőzsdéit vendégül látó találkozóját. A V4+CEE Tőkepiaci Konferencián a Visegrádi csoport értéktőzsdéi mellett a szlovén és a bolgár tőzsdék első számú vezetői vitatták meg a régió tőkepiacaiban, tőzsdéiben, illetve a tőzsdén jegyzett vállalatokban rejlő lehetőségeket. A tőzsdecsúcsot megelőző napon a régiós tőzsdék vezetői zártkörű ülésen találkoztak egymással, ahol többek között a kkv-k tőkepiaci növekedésének státuszát, valamint egységes brand alatt megjelenő termékek kidolgozásának lehetőségeit járták körül.

A régió értéktőzsdéit Petr Koblic, a Prágai Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója, egyben az Európai Tőzsdeszövetség (FESE) elnöke, Peter Kubricky, a Pozsonyi Értéktőzsde vezérigazgatója, Marek Dietl, a Varsói Értéktőzsde vezérigazgatója, Ales Ipavec, a Ljubljanai Értéktőzsde vezérigazgatója, valamint Ivan Takev, a Bolgár Értéktőzsde vezérigazgatója képviselte. A régiós tőzsdéket képviselő vezetők a tőzsdecsúcsot megelőző napon zártkörű ülésen vitatták meg az intézmények közötti még szorosabb és mélyebb együttműködés lehetőségeit. A FESE stratégia mellett olyan témákat jártak körül az egyeztetésen, mint a kkv-k tőkepiaci növekedésének támogatása, vagy az egységes márka alatt megjelenő termékek kidolgozásának lehetőségei.

A közel 100 fős, Európa leggyorsabb gazdasági növekedésű régiójának tőzsdéit összehozó nemzetközi konferencia megnyitó beszédében Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az MNB egyedülálló, a tőkepiac fejlesztését célzó stratégiáját mutatta be, melynek alapja egy nemzetközileg is versenyképes, erős tőkepiaci ökoszisztéma kialakítása.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója, egyben a FESE tavaly megválasztott igazgatósági tagja előadásában a közép-kelet-európai régióban működő tőzsdék együttműködésének fontosságáról, illetve a Budapesti Értéktőzsde gazdaságfejlesztésben aktív szerepvállalásáról és a BÉT erős tőkepiaci ökoszisztémát célzó törekvéseiről beszélt.

A hat értéktőzsdének helyet adó tőzsdecsúcson az Európai Tőzsdeszövetség is bemutatta európai uniós tőkepiaci fejlesztési stratégiáját a következő öt évre vonatkozóan, illetve központi figyelmet kapott a 2018 novemberében elfogadott lengyel nyugdíjreform is, melynek megvalósítása a tervek szerint idén júliusban kezdődik meg.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.