Közérthető, érdekes és ötletes könyv jelent meg a devizapiacról 

Hírek2022. dec. 2.Növekedés.hu

A devizapiaci ismeretek fejlesztését támogató könyvet jelentetett meg az Equilor Befektetési Zrt. edukációs könyvsorozatának legújabb tagjaként. A pénzügyeket közérthetően bemutató sorozat negyedik kötete ezúttal a devizapiac világába vezeti be az olvasókat az alapoktól egészen az emelt szintű kérdésekig.

A devizapiacok nem csak a vállalatok, pénzügyi vezetők, hanem mindannyiunk életére hatással vannak a globalizált világban, legyen szó utazásról vagy külföldi termékek vásárlásáról, befektetésekről. „A devizapiac” című kötet szerzője Buró Szilárd, az Equilor pénzügyi innovációs vezetője, aki szerint amellett, hogy a könyv bemutatja ennek a különleges eszköznek a működését, igyekszik arra is magyarázatot adni, hogy miként alakulhatnak ki a piacra jellemző szélsőséges mozgások.Buró Szilárd „A devizapiac” című pénzügyi edukációs könyve közérthetően mutatja be a devizapiac történelmi múltját, megismerteti az olvasókkal a piac alapfogalmait, sokoldalúságát és a kereskedési lehetőségeket, valamint betekintést nyújt a devizakereskedés gyakorlatába, a tőkeáttétel előnyeibe és hátrányaiba egyaránt.

Buró Szilárd „A devizapiac” című pénzügyi edukációs könyve közérthetően mutatja be a devizapiac történelmi múltját, megismerteti az olvasókkal a piac alapfogalmait, sokoldalúságát és a kereskedési lehetőségeket, valamint betekintést nyújt a devizakereskedés gyakorlatába, a tőkeáttétel előnyeibe és hátrányaiba egyaránt.

A könyv olyan neves hazai szakemberek ajánlásával készült, mint Zsiday Viktor befektető, közgazdász, Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.A közel 100 oldalas kötet egyik különlegessége, hogy a folyamatok illusztrálásához olyan vadállatokat választottak, melyeknél a siker záloga, hogy gyorsabbak, erősebbek, vagy bizonyos helyzetben türelmesebbek legyenek a versenytársaiknál – ezáltal jól példázzák a devizakereskedés során szükséges jellemzőket.

Buró Szilárd, a közel negyedévszázados pénzügyi tapasztalattal rendelkező szerző szerint A devizapiac című könyv azzal az edukációs szándékkal született, hogy mankót nyújtson a terület iránt érdeklődőknek és azoknak a befektetőknek, akik a devizára nemcsak fizetőeszközként, hanem befektetési termékként tekintenek.

Mindazonáltal az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője szerint a devizapiacra nem szabad a gyors meggazdagodás eszközeként tekinteni, ugyanakkor megfelelő kockázatkezeléssel egy jól felépített portfolió része lehet – tette hozzá.

A hazai tőkepiac és pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett, több mint 30 éves Equilor Befektetési Zrt. gondozásában megjelent ismeretterjesztő könyv a negyedik a sorban, a „Devizakereskedés egyszerűen”, „A kötvény”, valamint „A részvény” után.