Közgazdász-vándorgyűlés: Klímasemlegessé tehető-e Európa?

Hírek2022. aug. 18.Növekedés.hu

Klímasemlegessé tehető-e Európa? Mire van szükség és milyen hatással lesz a klímasemlegesség az energiaszektorra, a vállalatokra, a fogyasztókra? Ezekre a kérdésekre igyekeznek választ adni a 60. Közgazdász-vándorgyűlés környezetgazdasági szekciójának előadói.

A kerekasztal-beszélgetést előzetesen rögzítik és a konferencia kezdetekor, szeptember 22-én 10 órától teszik elérhetővé az MKT YouTube-csatornáján és a vándorgyűlés honlapján.

A klímaváltozással kapcsolatos kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Csutora Mária, a Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézetének egyetemi tanára, az MKT Környezetgazdasági Szakosztályának elnöke; Kaderják Péter, a Zéró Karbon Központ vezetője, korábbi energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, a Magyar Energia Hivatal volt elnöke; valamint Vadovics Edina környezetvédelmi menedzser, a GreenDependent Intézet szakmai vezetője lesznek.

A beszélgetést Harangozó Gábor, a Corvinus Fenntartható Fejlődés Intézetének egyetemi docense, az MKT Környezetgazdasági Szakosztályának titkára vezeti majd.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést.

A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.

A konferenciára regisztrálni ezen a linken lehet.