Kreativitással az önállóság felé

Hírek2017. okt 5.Növekedés.hu

Egyedülálló kezdeményezést indított útjára két évvel ezelőtt két fiatal üzletember, hogy segítse kézműves kisvállalkozások piaci megjelenését. Létrehozták az s’Fachl elnevezésű bolthálózatot, ahol a kistermelők értékesíthetik termékeiket. Ezek a vállalkozások  – legyen szó borok,  ínyencségek, természetes alapanyagból készített kozmetikumok, ékszerek, kreatív dizájn termékek előállításáról   -  túl kicsik ahhoz, hogy saját boltot nyissanak, a kereskedelmi láncok túl nagy jutalékkal dolgoznak, az online-megjelenéshez viszont nincs meg a kellő ismertségük. Ezt a piaci rést hivatott betölteni  az s’Fachl  üzlethálózat: a kistermelők  heti 10 euróért bérbe vehetnek egy szokványos  méretű  fa gyümölcsös ládát, amit megtölthetnek saját portékájukkal.  A  termékekért kért ár 90 százaléka  az övék,  10 százalék a kereskedelmi partnereké, akik az s’Fachl márkanéven forgalmazzák a termékeket. A megalakulás óta az  s’Fachl hálózat üzletei  rohamtempóban szaporodnak Ausztriában, igen népszerűek a vásárlók körében, és már a külföldi terjeszkedésre is gondolnak  A módszernek már legalább ezer kistermelő látta hasznát, s százával állnak sorba a potenciális „ládabérlők” .

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.