LAST MINUTE JEGYVÁSÁRLÁS AZ OROSZORSZÁGI LABDARÚGÓ VB-RE

Hírek2018. máj 1.Növekedés.hu

Utolsó, harmadik, „last minute” szakaszába érkezett a jegyvásárlás a június 14-ikén Oroszországban kezdődődő labdarugó világbajnokságra. Eddig közel 1,7 millió belépő kelt el, maradt még mintegy félmillió. A Nemzetközi Labdarugó Szövetség (FIFA) adatai alapján megmutatjuk a jegyárakat, és kigyűjtöttük, honnan érkeznek a legtöbben a VB-re. Meg fognak lepődni. Az olimpia után a labdarugó világbajnokság a legnagyobb érdeklődésre számot tartó sportesemény a Földön, televíziós nézettségét az idei Oroszországin 2,5 milliárdra prognosztizálják. A FIFA adatai szerint az első két jegyértékesítési szakaszban 1millió 684 ezer 049 jegyet vásároltak a szurkolók. A legtöbbet természetesen az oroszok (796 875) ám utánuk jön a meglepetés: 80 161 belépőt vettek az amerikaiak (USA), akiknek csapatuk nagy meglepetésre ki sem jutott a VB-re. Őket követi Brazília (65 863), a top tízben benne van még sorrendben: Kolumbia, Németország, Mexikó, Argentína, Peru, Kína, Ausztrália és Anglia. Ez utóbbi is meglepetésnek számít, csak fordítva – mindössze 30 711 jegyvásárlás -, mint ahogy az is, hogy a franciák, a spanyolok és a portugálok érdeklődését, utazási kedvét felülmúlják a dél-amerikaiak, kínaiak, ausztrálok. Ne hagyjuk ki a sorból a magyarokat - habár nem leszünk ott -: a Nemzeti Sport értesülése szerint eddig 688 belépőt vásároltak. (A 2016. évi Franciaországi Európa Bajnokságon, amelyen a magyar válogatott és összességében mintegy 30 ezer szurkolója is részt vett, egy magyar drukkernek – utazással, szállással, belépővel, fogyasztással átlag 350 ezer forintjába került egy öt-hat napos, kétmeccses utazás. Aki csak az első kettőt látta - Ausztria ellen 2-0, Izlanddal 1-1, úgy számolt, 116 ezer forintjába került egy gólöröm.) Itt mutatjuk az Oroszországi  jegyárakat: http://www.fifa.com/worldcup/photos/galleries/y=2017/m=9/gallery=ticketing-prices-2907527.html Franciaországban, az EB-n, hasonló kategorizálásban a jegyárak 25-től 145 euróba kerültek) A külföldről érkező szurkolók kiadásainak nagyobb részét az utazás és a szállás költsége adja ki. Ezt növeli a távolság, valamint az, hogy irdatlan magasságokba emelkedtek a szállásdíjak, s e miatt az orosz fogyasztóvédelmi hatóság nemrég 539 szállodát büntetett meg túlárazás miatt. A FIFA küldöttsége az utolsó, március végi ellenőrző bejárás után – kisebb nagyobb hibáktól, csúszásoktól eltekintve - elégedetten nyilatkozott a mérkőzéseknek otthont adó 12 stadionról, s az infrastruktúráról, amelyre az oroszok egy milliárd dollárt költöttek. A várakozás, a hangulat fokozódik Oroszországban, az illetékes szervek nem győzik hangsúlyozni: garantálják a biztonságot, s a legnagyobb szigorral lépnek föl a legkisebb rendbontás ellen is (rossz emlék az angol és orosz szurkolók összecsapása a franciaországi EB-n.) A kereskedelem is készül: a nagy áruházláncok sorra hirdetik kedvezményes tévévásárlási akcióikat. Ebből talán nálunk sem lesz hiány… Június 14-ikén jöhet az Oroszország-Szaúd-Arábia nyitómeccs.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.