Lecsapott az izraeli hadsereg több Hamász célpontra - Rengeteg az áldozat

Hírek2023. okt. 14.MTI, Növekedés.hu

Izraeli vadászgépek számos célpont ellen intéztek támadás a Gázai övezetben péntek késő este, több tucat palesztin Hamász-fegyveres halálát okozva - közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF) sajtószolgálata.

A közlemény szerint az IDF csapást mért a Hamász terrorista célpontjaira a Gázai övezetben, megölve a Hamász elit kommandós csapata, a Nuhba több tucat tagját.

A Nuhba a Hamász magas rangú tisztviselői által kiválasztott fegyveresekből álló kommandós egység, amely a múlt szombati betörés egyik vezető csapata volt.

A közlemény szerint az elmúlt 24 órában az IDF katonái csapást mértek a Hamász terrorszervezet hadműveleti főhadiszállására, ahonnan a terrorszervezet légi tevékenységét irányították. A csapás során az IDF harcosai megölték Merad Abu Meradot, a Hamász légtérfigyelő rendszerének parancsnokát, aki az egyik fő felelős volt a Hamász-harcosok irányításáért az Izrael elleni támadás során. 

Összesen 2215-re emelkedett az izraeli támadások halálos áldozatainak száma, a halottak között 724 a gyermek.

A sebesültek számát 8714-ben adta meg a minisztérium. A Jordán folyó nyugati partján (Ciszjordániában) 54 ember vesztette életét, 1100 sebesült meg - közölte a palesztin egészségügyi tárca. 

A BBC információi szerint az IDF légitámadásban megölte Ali Kadhi Hamász vezetőt, aki a múlt szombati, Izrael elleni akciót vezette. A vezetővel dróncsapás végzett az izraeli belső biztonsági szolgálat, a Sin Bét és a katonai hírszerzés információi alapján.A légitámadásokkal párhuzamosan a lakosság menekül a Gáza övezet északi részéből a déli részre, erre ma délelőtt 10-től délután 16 óráig kaptak időt az izraeli hadseregtől.

Még tegnap az övezet északi részén élő 1,1 millió embert szólítottak fel, hogy hagyják el otthonukat és átmenetileg meneküljenek az övezet déli részébe, ehhez két útvonalat biztosítanak.