Lemondott tervéről az Apple: marad a kaptafánál

Hírek2024. feb. 28.F. P.

10 évvel azután, hogy foglalkozni kezdett az elektromos autó gondolatával az iPhone gyártója, most elvetette a tervet. Elég jól hoz az ikonikus telefonmárka, minek kockáztassanak.

Az érintőképernyős, internetezésre alkalmas, korábban okosnak nevezett, mára szinte kizárólagosan elterjedt telefon feltalálója, az Apple a nagy siker után arra gondolt 10 éve, hogy egy másik forradalmi újítás, az elektromos autó fejlesztésébe is belekezd.

A dolog nem haladt gyorsan, nem tettek túl sok erőfeszítést, miközben az újabb és újabb iPhone sorozatok, más Apple eszközök és a hozzájuk igénybe vehető szolgáltatások olyan pénzt hoztak a cégnek, ami a világ legnagyobb tőzsdei cégévé tette a vállalatot (csak pár hete előzte meg a Microsoft).

Így nem tűnt sürgetőnek az újabb fejlesztés, most pedig már látják, hogy még a Tesla helyzete sem egyszerű, hisz az elektromos autó nem egy bonyolult szerkezet, csak az akkumulátornak kell elég kitartónak lennie, így a kínaiak is jól elboldogulnak a gyártásával, aminek eredménye a BYD sikere.

Most a Reuters szerint úgy döntöttek, hogy végleg ejtik az ötletet, azt a nem túl nagy erőforrást, amit erre fordítottak, átsoportosítják a mostanában sokkal jobban hasító mesterséges intelligencia fejlesztésére. Az értesülést eddig maga az Apple nem kommentálta.