Lezárásokkal búcsúztatta az Óévet Európa

Hírek2020. dec. 31.MTI, Növekedés.hu

A korlátozások miatt Európa gyakorlatilag lezárva ünnepelte a Szilvesztert - olvasható az Euronews és az MTI összeállításában.

A korlátozások miatt Európa gyakorlatilag lezárva ünnepelte a Szilvesztert - olvasható az Euronews és az MTI összeállításában.

SZLOVÉNIA:

A szlovén kormány december 31-én és január 1-jén este nyolc óráig feloldotta a lakhelyelhagyási tilalmat, és két háztartásból legfeljebb hat emberig engedélyezi a gyülekezést, úgy, hogy a 15 évesnél fiatalabbakat nem számítják bele ebbe - közölte a helyi sajtó csütörtökön.

OLASZORSZÁG:

Olaszországot szilveszterre zárlat alá helyezték a koronavírus-járvány miatt január 4-ig, az olaszok azonban az egyik legrosszabb esztendőnek tartott 2020 hangos búcsúztatásra készülnek, a tüzijáték betiltása ellenére is - írja az MTI.

Január 31. nulla órától egészen január negyedikéig ismét a legmagasabb fokozatú járványintézkedések léptek életbe Olaszországban, ami egész napos kijárási tilalmat jelent, a kereskedelem és vendéglátás leállítását, és tilos a tartományok közötti közlekedés is.
Országosan betiltották az utcai ünneplést, és számos városban tilos a tűzijáték is.

FRANCIAORSZÁG:

100 ezer rendőrt vezényeltek az utcákra szilveszter éjszaka Franciaországban, hogy felügyeljék a járványügyi korlátozások betartását. Franciaországban este 8 óra és reggel 6 óra között van kijárási tilalom.

NÉMETORSZÁG:

Berlinben tilos a gyülekezés, a peterdázás és a tűzijátékok, amit szintén több ezer rendőr felügyel a német főváros utcáin. Vannak olyan tartományok is, ahol engedélyezett a tűzijáték használata, de kizárólag magánterületen.

LONDON:

Átlagos szilveszter estéken a Trafalgar tér zsúfolásig tele van ünneplő londoniakkal. De most le van zárva. A brit egészségügyi hatóságok azt kérik az emberektől, hogy maradjanak otthon, mivel Anglia háromnegyede már 4-es fokozatú készenléti szinten van.

PORTUGÁLIA:

Portugáliában is betiltottak minden utcai összejövetelt és szilveszteri bulit. Nem engedélyezett az átjárás a kerületek között és él az otthonelhagyási tilalom is este 11 óra és reggel 5 óra között.

SPANYOLORSZÁG:

Spanyolországban régiónként különbözőek a szabályok. Általában este 10-től reggel 5-ig tart a kijárási tilalom, de a magasan fertőzött területeken már délután 6-tól otthon kell maradni, és ez alól az év utolsó estéje sem kivétel.