Logisztikai depó épül Hatvanban

Hírek2022. márc. 18.Növekedés.hu

Több százmillió forint értékű beruházással épít logisztikai depót Hatvanban a Magyar Posta. Az építkezés várhatóan még az idén befejeződik, az üzembe később szállítópályát is telepít a vállalat. A beruházás a Magyar Posta logisztikai fejlesztésének, az MPL+ projektnek a része - derül ki a cég közleményéből.

Zöldmezős beruházással csaknem 2700 négyzetméteres alapterületű depó épül Hatvanban, amelyet mintegy 16 000 négyzetméter kiterjedésű külső burkolt terület vesz majd körül. Az üzemet a mai modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelően, a postai igények alapján alakítják ki: egyik oldalán 7 darab dokkoló a másik oldalon 6 darab szintbeli ipari kaput, valamint 1 extrakaput helyeznek el, melyek a kézbesítő járművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd. Az üzem megépítése és kialakítása több százmillió forintos beruházást jelent.

A depóban több, mint 100 fő foglalkoztatását tervezi a Posta, részben meglévő munkatársakra számít a társaság, részben újak felvétele várható.

Az új épület ideális munkakörülményeket biztosít a dolgozóknak, a Posta hosszútávon biztos munkahelyet jelenthet számukra.

Hatvanban, illetve Heves megyében is évről-évre emelkedik a kézbesített csomagok száma.

2020-hoz képest majdnem 30 százalékkal több csomagot kézbesítettek a munkatársak a depó vonzáskörzetéhez tartozó településeken, ez 2021-ben több, mint 434 ezer darab csomagot jelentett, míg egy évvel korábban 336 ezer volt a darabszám.

A depó ellátási körzete jórészt Heves, valamint kisebb részben Nógrád és Borsod-Abaúj Zemplén megye egyes települései, összesen 135 település, azaz az üzem nagyjából 265 ezer embert szolgál majd ki.

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója az alapkőletételi ünnepségen azt mondta:A Posta elkötelezett abban, hogy 2023-ra egy országosan jól koncentrált, hatékonyan működő, korszerű csomaglogisztikai infrastruktúrát építsen ki. Az új depóval biztosított a pontosabb, gyorsabb csomagfeldolgozás és kézbesítés, ezáltal a minőségi szolgáltatás nyújtása.

A Posta minden logisztikai depójába, így a hatvaniba is automata csomagszortírozó rendszert telepít majd, amellyel hosszú távon, a folyamatosan növekvő csomagmennyiség mellett is gyors és hatékony lesz a beérkező csomagok feldolgozása, majd kézbesítése.

A Magyar Posta MPL+ programjának keretében mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, a depókat gépesíti, és informatikai megoldásokat épít be. Országosan 23 depót épít, 4-et a fővárosban, 19-et vidéken. A társaság a megújult logisztikai hálózatával a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz, akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni.