Magáncsődöt jelentett egy híres amerikai médiaszemélyiség

Hírek2022. dec. 3.MTI, Növekedés.hu

Magáncsődöt jelentett Alex Jones amerikai médiaszemélyiség, akit a bíróság valótlan állítása miatt csaknem másfél milliárd dollár kártérítés kifizetésére kötelezett.

A műsorvezető, az Infowars vezetője, saját médiafelületén közölte pénteken, hogy a csődvédelmi keresetben 1 és 10 milliárd dollár közötti tartozást, illetve 1 és 10 millió dollár közötti vagyont tüntetett fel.

Podcast adásában azt állította, hogy a csődeljárás bizonyítja majd, hogy tönkrement és arra kérte hallgatóit küldjenek anyagi támogatást a műsor fennmaradása érdekében. Ahogy fogalmazott,

mindenki látni fogja, hogy Alex Jonesnak majdnem semmi készpénze nincs.

A radikális nézeteiről ismert médiaszemélyiséget több bírósági eljárás során csaknem másfél milliárd dollár kártérítésre kötelezték a 2012 Sandy Hook iskolai mészárlás áldozatainak hozzátartozói felé, mert saját médiumában hosszú időn keresztül valótlanul állította, hogy a tömeggyilkosság nem történt meg, és az csak egy kitaláció.

Az összeesküvés elméletekkel előszeretettel foglalkozó Alex Jones műsorában adta azt a botrányos interjúját Kanye West, melyben Hitlert dicsérte. Az arcát végig egy fekete maszkkal takarta az énekes a tévés interjú során.