Magyar cég létesít kiberbiztonsági központot a Seychelle-szigeteken

Hírek2021. nov. 9.MTI

Magyar cég hoz létre kiberbiztonsági központot a Seychelle Köztársaságban. Magyarország dogprevenciós szakemberekkel is részt vesz a Seychelle- szigetek kábítószerellenes küzdelmében.

Megállapodások jöttek létre Magyarország és a Seychelle Köztársaság között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Victoriában, miután tárgyalásokat folytatott Sylvestre Radegonde ottani külügy- és turisztikai miniszterrel. Megegyezés született például arról, hogy egy magyar cég kiberbiztonsági központot létesít a Seychelle-szigeteken, amelyhez az Eximbank 17 millió dolláros hitelkeretet biztosít.

A miniszterek tárgyaltak a Seychelle Köztársaság egészségügyi kapacitásbővítésének támogatásáról is. Ennek keretében a már meglévő, évi tíz helyet biztosító felsőoktatási ösztöndíj-programon felül orvosokat képeznek mjad a budapesti Semmelweis Egyetemen.

Emellett Magyarország drogprevenciós szakemberek, egészségügyi dolgozók, orvosok és pszichológusok képzésével vesz majd részt a Seychelle-szigetek kábítószerellenes küzdelmében, már idén decembertől kezdve. Szijjártó Péter szerint az illegális drogcsempészet egyre súlyosabb globális kihívást jelent, ráadásul az utóbbi időben megváltoztak a csempészútvonalak a legfrissebb afganisztáni fejlemények miatt.