Magyar egyetemisták adtak tanácsot szingapúri banknak az MNB versenyén

Hírek2019. ápr. 27.Növekedés.hu

Országos tanulmányi versenyt rendezett az MNB Pénzmúzeuma a Corvinus MNB Tanszékével közösen. A döntőben különösen nehéz dolguk volt a diákoknak: egy szingapúri bank ázsiai digitális stratégiáját kellett megtervezniük egy valós esettanulmány alapján.

Az MNB országos tanulmányi versenyén 54 középiskola és 16 egyetem összesen 678 versenyzője mérette meg magát. A selejtezőből a legjobb 9 csapat, az elődöntőből pedig a legjobb 3 juthatott a döntőbe. A kérdéseket és feladatsorokat a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszékének oktatói, valamint a Bankok a történelemben könyv szerzői állították össze.

A középiskolások közül a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium „BusinessSharks” csapata egy védett és ingyenes, mobil applikációban kezelhető diák bankszámla bevezetésével győzte meg a zsűrit. A csapat tagjai: Nacsa Flóra, Pintér Balázs, Ferenczy András (a képen), felkészítő tanáruk Eötvös Soma Bence György volt.

Az egyetemisták versenyét a Budapesti Corvinus Egyetem „Bucinudli” csapata nyerte, ők a szingapúri banknak azt javasolták, hogy nyisson a közösségi médiába ágyazott fizetési szolgáltatások és az európai fintech vállalatok felé.

A nyertes csapat a BCE Pénzügyi és Számvitel szakának hallgatói: Csepregi Dániel, Takács Varga Bendegúz és Dékány József. (az alsó képen).

A legjobb középiskolás csapat laptopot, az egyetemisták pénzjutalmat nyertek, de díjazták azokat az iskolákat is, ahonnan a legtöbb csapat nevezett a versenyre, ők projektort vihettek haza.

A jegybank célja a versennyel a pénzügyi és banki ismeretek népszerűsítése, a közgazdász hallgatók támogatása, valamint a most épülő MNB Látogatóközpont és a Pénzmúzeum népszerűsítése volt.

„A Pénzmúzeum és Látogatóközpont megnyitásáig számos hasonló programmal találkozhatnak az érdeklődök”

– közölték a szervezők.