Magyarországon nyit új Globális Szolgáltató Központot az EY

Hírek2021. nov. 25.Növekedés.hu

Budapesten hozza létre legújabb nemzetközi szolgáltató központját az EY.

Az EY Global Delivery Services (GDS) Magyarországon 500 munkatársat tervez felvenni a következő 3 évben az adótanácsadás, a könyvvizsgálat, az üzleti-, stratégiai és tranzakciós tanácsadás területén. A központ innovatív üzleti megoldásokat kínál az EY tagvállalatai számára szerte a világon több mint 60.000 munkatárssal, 17 városból és 6 országból. A budapesti a GDS ötödik európai irodája, amely a kontinensen történő terjeszkedés egyik fontos mérföldköve is.

Ma egy újabb gazdasági sikerről adhatunk számot, amely visszaigazolása a kormány gazdaságstratégiájának és válságkezelésének. Hatalmas elismerés Magyarország és a magyar gazdaságpolitika számára, hogy a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalata hazánkban létesíti legújabb globális szolgáltató központját. Külön öröm számunkra, hogy együtt tudunk működni a vállalat képzési programjában is. E 767 millió forint értékű beruházási program megvalósulásához a magyar kormány 384 millió forint beruházási támogatást biztosít

– fogalmazott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette:

az ilyen beruházások segítenek abban is, hogy itthon tarthassuk a magyar fiatalokat. Magyarországon a szolgáltató központok ágazata egyre fejlettebb, jelenleg 156 működik, 70 ezer, döntően fiatal embernek adnak munkát, 83%-uk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagéletkoruk 33 év, 15%-uk pedig külföldi állampolgár. A vidéki városainkban is nyíltak ilyen szolgáltató központok, ezekben 14 ezer fiatal dolgozik.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországra is kiterjesztjük jelenlétünket. A jól képzett, technikai tudással és nyelvismerettel rendelkező kiváló magyar szakemberek, valamint a stabil gazdasági környezet, a nagyvonalú állami támogatás igazán kedvező feltételeket biztosít a növekedéshez. Elsődlegesen az adótanácsadás területére fókuszálunk, de azt várom, hogy a jövőben tovább szélesítsük a kapacitásainkat, amivel az EY tagvállalatait a könyvvizsgálat, az üzleti-, stratégiai és tranzakciós tanácsadás területén is tudjuk majd támogatni” – mondta el Srinivasa Rao, az EY GDS nemzetközi igazgatóhelyettese.

„A mai naptól az EY Budapestről a világ bármely vállalatának tud segíteni, függetlenül attól, hogy van-e magyarországi terve, működése, kötődése” – nyilatkozta Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója, nemzetközi vezetője. „Továbbra is stratégiai fontosságú, hogy a lehető legjobb szakemberekkel, a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsuk a cégeknek - akár Budapesten, akár Debrecenben és Pécsen, vagy az ország bármely részén, akár nemzetközi szinten. Azért van egyedüliként három különböző városban irodánk hazánkban a nagy tanácsadók közül, hogy fokozott jelenlétünkkel akkor és ott legyünk elérhetőek, amikor a legnagyobb szükség van ránk, a maximális hatékonyságot biztosítva ezáltal ügyfeleinknek” – tette hozzá.

A piacvezető GDS Adó csapat részeként, az EY GDS Magyarország (EY GDS (CS) Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság) kollégái szorosan együtt dolgoznak majd az EY nemzetközi munkatársaival, hozzáféréssel a vállalat eszközeihez és hálózatához, hogy átfogó üzleti és adózási kérdésekben tudják segíteni a globális ügyfeleket Magyarországon kívül.

Hosszú távú céljai elérése érdekében az EY GDS hazánkban adószakértők mellett könyvelői szaktudással rendelkező munkatársakat és technológiai tudással bíró kollégákat is keres, hiszen világszerte egyre nagyobb az igény a digitális átállást támogató, innováció-alapú szolgáltatásokra.

A vállalat preferált munkáltatóként a helyi egyetemekkel is erős kapcsolatot kíván fenntartani. Kifejezetten támogatja kollégáit abban, hogy tudatosan tervezzék karrierjüket, nyitottak legyenek a tapasztalatszerzésre és a tanulásra, hogy el tudják sajátítani azokat a vezetői képességeket, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatják ki magukból.