Magyarországra jöhet a Volkswagen is - Ez tényleg nagy dobás lenne

Hírek2018. nov 29.Növekedés.hu

A német óriásvállalat jelenleg elemzi, hol építse meg vadonatúj autógyárát. Az új beruházás értékét 1 milliárd euróra, nagyjából 322 milliárd forintra becslik. Beüzemelését követően 4-5 ezer embert foglalkoztatna.

A német óriásvállalat új gyár építését tervezi Kelet-Európában, Magyarország is versenyben van. Az Automotive News Europe szerint a Volkswagen német óriásvállalat jelenleg elemzi, hol építse meg vadonatúj autógyárát. 

Az újság szerint a vizsgált helyszínek Bulgária, Magyarország és Románia.

Az új autógyár zöldmezős beruházás lenne, értékét 1 milliárd euróra, nagyjából 322 milliárd forintra becslik. Beüzemelését követően 4-5 ezer embert foglalkoztatna. A német vállalat mérlegel egy másik lehetőséget is: egy motorgyárat alakíthatna át autók összeszerelésére. Ez esetben a lengyel Polkowice, illetve a magyarországi Győr kerülhetne szóba. A bolgár média a közelmúltban arról tájékoztatott, hogy a Volkswagen Bulgáriában és Törökországban keresett helyet új gyára számára, de a törökországi politikai helyzet miatt változtatott elképzelésén. A Volkswagen vezetése e hónapban hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy termelési kapacitását egy kelet-európai új gyárral kívánja bővíteni, tekintettel arra, hogy változni fog a vállalat termelési szerkezete is. Az Emden és Hannover térségében működő gyárak 2022-től teljesen elektromos meghajtású autókat fognak kibocsátani. A Volkswagen Passat autók gyártása a csehországi Kvasny-ba települ át, ahol 2023-tól a Skoda Superb és a Kodiaq típusokkal együtt készülnek majd. A Skoda Karoq és a SEAT Ateca gyártása, amelyeket jelenleg Kvasny-ban szerelnek össze, egy kelet-európai üzembe kerülnek át.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.