Már 5 perc is elég arra, hogy megtudjuk, mennyi lakáshitelt vehetünk fel

Hírek2021. máj. 14.Növekedés.hu

Újabb lépést tett előre a GRÁNIT Bank a lakáshitelezési folyamat egyszerűsítése, digitalizálása felé azzal, hogy megalkotta a Kiszámítható Kalkulátort. A kalkulátor segítségével mindössze pár kattintással, kevesebb, mint 5 perc alatt mindenki megtudhatja, hogy ténylegesen milyen összegű lakáshitelt, és milyen törlesztőrészlet mellett vehet fel a GRÁNIT Banknál - adja hírül a bank közleménye.

A kiemelkedően kedvező kamatok, a 100.000 Ft-os díjkedvezmény, valamint a személyes tanácsadó folyamatos támogatása és a teljeskörű online ügyintézés mellett most újabb könnyítéssel találkozhatnak a GRÁNIT Bank lakáshitel iránt érdeklődő ügyfelei. A GRÁNIT Kiszámítható Kalkulátor hosszabb fejlesztési folyamat és finomhangolás után már teljes funkcionalitásában elérhető az ügyfelek számára. A desktopon és mobilon egyaránt elérhető innováción a GB Solutions, a Bank digitális termékfejlesztő csapata dolgozott.

A kalkulátor kérdései a családi, és jövedelmi helyzetre, az életkorra, végzettségre, valamint a vásárolni kívánt ingatlanra vonatkoznak, megválaszolásukhoz legtöbb esetben nincs szükség semmiféle dokumentumra. A hitelkérelem benyújtását követően is ugyanezeket a paramétereket vizsgálja a Bank, így lehetséges az, hogy a kalkuláció egyben előzetes hitelbírálat is. Ha az ügyfél a kalkuláció során valós adatokat adott meg, akkor ténylegesen a kiszámolt hitelösszeget folyósítja a Bank az ügyfél részére, a kalkulátorban feltüntetett jellemzőkkel.

Az adatok megadása után a kalkulátor kiszámolja a maximálisan felvehető összeget és futamidőt, amelyek aztán egy könnyen kezelhető csúszkán egyszerűen átállíthatók, csökkenthetők. A kalkulátor felkínálja az ügyfélnek azt a lehetőséget is, hogy a kiszámított hitel összegét extra ingatlanfedezet bevonásával növelje. 

A megadott adatok és beállított értékek alapján elkészül az előzetes hitelbírálat 3 hónapos, 5 és 10 éves kamatperiódusra is, a kiválasztott kalkuláció pedig egy gyors regisztrációt követően elmenthető pdf formátumban. A regisztrációval együtt létrejön az ügyfél Digitális Ügyfélfiókja is, ahol a hiteligényléshez szükséges minden dokumentum és nyomtatvány elérhető, le-, majd kitöltés után fel is tölthető. A folyamat lezárásaként – a jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint - az ügyfélnek mindössze egyetlen alkalommal, az eredeti dokumentumok bemutatásához és a szerződés aláírásához szükséges ellátogatni a GRÁNIT Bank központi irodájába.

Nem csak a gyors előzetes hitelbírálat, de kedvező kondíciók miatt is érdemes a GRÁNIT Lakáshitelt választani: az 5-10 éves kamatperiódusú kölcsön igénybevétele esetén, 20m Ft kölcsön felvétele és minimum havi 450 ezer Ft GRÁNIT Bank bankszámlán történő rendszeres jóváírása esetén a THM 2,90%-3,45%. (Nem akciós THM: 4,08%-4,64%).