Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra

Hírek2021. jún. 11.Növekedés.hu

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a csütörtöki Kormányinfón. Ennek megfelelően már a mai naptól lehet ezt a korosztályt is regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, ennek során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a saját elérhetőségeit.
Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

Az oltás továbbra is önkéntes, az illetékesek azt javasolják, hogy kérdés esetén a szülő kérje ki a háziorvos, a házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelőorvosának véleményét is.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, ezek az oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon. Az oltás időpontjára a szülők vigyék magukkal a hozzájáruló nyilatkozatot. 

12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.