Már százmillió nyelvtanuló kedvence a Duolingo, emelkedik a részvényár  

Hírek2024. aug. 8.F.T.

Gyorsan növekszik a Duolingo felhasználóinak száma, valamint a cég árbevétele és nyeresége is a társaság tájékoztatása szerint.

Nyilvánosságra hozta második negyedéves eredményét a Duolingo, amely pozitív meglepetéseket tartogatott, a cég részvénye az amerikai tőzsdezárás utáni indikatív kereskedésben 6 százalékos emelkedést mutatott.

Meredeken növekvő számok

A társaság nyeresége részvényenként 51 cent lett, míg az elemzői várakozások átlaga 32 cent volt a MarketWatch szerint. Az árbevétel 178,33 millió dollár volt, az előfizetések összege 190 millió, 38 százalékkal több, mint a tvalyi év hasonló időszakában. A naponta aktív nyelvtanulók száma 34 millió lett, ami 59 százalék növekedés egy év alatt, míg a havi szinten aktív felhasználóké 103,6 millió, ez 40 százalék növekedés.

Idei várakozások

A harmadik negyedévben 187-190 millió dollár közti árbevételt várnak, a az egész évre pedig 731 és 738 millió közti összeget. A reklámmentes, és több gyakorlási lehetőséget biztosító Super Duolingo előfizetése 12,99 dollár havonta, vagy 83,99 dollár évente. A Duolingo Max, ami a mesterséges intelligenciát falhasználó feladatokat is tartalmaz, 29,99 dollár egy hónapban.

Árfolyamhatás

A Duolingo részvényei nehéz éven vannak túl: az első negyedéves eredmény hiába lett kedvező, a részvény utána 18 százalékkal esett. Jelenleg a részvény 30 százalékkal olcsóbb, mint év elején, ami egy nyolc negyedéven át átlagosan 35 százalékkal növekvő cégnél, amely vezető a nyelvtanulási piacon, a MarketWatch által megszólaltatott elemző szerint alulértékeltséget jelez, ezért felülsúlyozásra ajánlja a részvényt, 265 dolláros célár mellett. A szerdai záróár 1623 dollár volt.