Matolcsy György és Navracsics Tibor részvételével kezdődik ma a Közgazdász-vándorgyűlés

Hírek2024. szept. 5.Növekedés.hu

Izgalmas, érdekes programra készülhetnek a 62. Közgazdász-vándorgyűlés résztvevői: a konferencia plenáris ülésein többek között Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter és Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke osztja majd meg gondolatait a hallgatósággal.

A helyszínen két plenáris és 16 szekcióülés mintegy száz előadója várja majd a résztvevőket Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye székhelyén. A plenáris ülések és a helyszíni szekciók programját folyamatosan frissítjük, bővítjük a honlapon.

Az idei konferencia központi témáját a versenyképesség kérdései adják majd.

Idén is lesz Bankvezérek kerekasztala, makrogazdasági elemzői fórum, lesz szó korrupcióról, innovációról, közpénzügyekről, és az olimpia után számíthatunk egy-két friss olimpiai bajnokunk részvételére is.

Új elemként megrendezzük az MKT-elnökök kerekasztalát, amelynek keretében a négy magyar közgazdász társaság elnökei beszélik át a négy nemzetrész - Erdély, a Felvidék és a Vajdaság és Magyarország - gazdaságpolitikai kihívásait.

A szekciók előadói között természetesen idén is ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői, neves gazdaságkutatók, elemzők, a Magyar Nemzeti Bank és a különböző minisztériumok felső vezetői egyaránt.

A vándorgyűlés programját idén is 7-8 előre rögzített szekció egészíti ki – ezek videófelvételét a konferencia kezdetekor teszi közzé a konferencia honlapján a Magyar Közgazdasági Társaság.

A 62. Közgazdász-vándorgyűlés részletes programja a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ honlapon megtalálható.