MÁV: forgalomban az első felújított FLIRT

Hírek2020. nov. 6.MTI

Forgalomba áll az első felújított FLIRT motorvonat szombaton - közölte a MÁV-Start pénteken honlapján.

A vasúttársaság közleményében emlékeztet arra, hogy a 2006 és 2010 között vásárolt hatvan darab FLIRT motorvonatot felújítják, korszerűsítik, műszaki színvonalát az újabb beszerzésű járművekhez igazítják. A MÁV-Start a hatvan FLIRT motorvonat szolgáltatási színvonalának korszerűsítésére a Stadler Trains Magyarország Kft., a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. és a G-SIS Integrations Informatikai Zrt. alkotta Stadler konzorciummal kötött szerződést, a munkákat Celldömölkön végzik - írják a közleményben.

A korszerűsítéstől az utasok elégedettségének javulását, az utasszám további emelkedését, valamint az üzemeltetés és a karbantartás hatékonyságának további javulását várják - tájékoztatott a MÁV.

Hangsúlyozzák, a fejlesztésnek köszönhetően a hatvan FLIRT motorvonat műszaki színvonala megegyezik majd az újabb, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb gyártmányokkal. Jelenleg belső felújításon 6 motorvonat esett át, a többi belsőleg megújított FLIRT átalakítása 2022 végéig fejeződhet be, a vonatok külső átalakítása pedig 2023 végére készül el. A kormány 4,9 milliárd forint európai uniós forrással támogatja az elővárosi motorvonatflotta egységesítését - közölte a MÁV.