Az MVM Országszerte tíz nagy értékű okosbútort adott át az ősszel

Hírek2020. nov. 6.Növekedés.hu

Ezúttal tudásukkal nyerhettek okosbútort az iskolások az MVM online nyereményjátékában. A versenyben tíz diák nyert iskolájának egy-egy nagy értékű okosbútort. A cégcsoport 2020. november 5-én adta át a tizediket a budapesti LónyayUtcai Református Gimnázium és Kollégiumnak.

2019-ben indult útjára az MVM Okosiskola pályázat, amelyre több mint 550 iskola 1000-nélis több pályázattal jelentkezett. A tavalyi sikert látva, a cégcsoport úgy döntött, idén onlinenyereményjáték keretében hirdeti meg a versenyt, de ezúttal már tíz bútorért lehetett harcbaszállni. Az energetikai és fenntarthatósági témájú online rejtvényt 2020. szeptember 21-éntölthették ki a jelentkezők.

Az őszi nyereményjátékban 397 magyarországi intézmény összesen 2153 diákja vett részt.

Hibátlan megfejtést 317 diák küldött be, leggyorsabb tanulója révén pedig a következő tízintézmény nyerte meg a „KisKígyó” fantázianevű okosbútort: Sármelléki Általános Iskola, aszentesi Horváth Mihály Gimnázium, a kisújszállási Móricz Zsigmond ReformátusKollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda, Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium, a paksi Energetikai Technikum és Kollégium, Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnáziumés Kollégium, Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, a szombathelyi ELTEBolyai János Gyakorló Általános Iskola És Gimnázium, Berettyóújfalui II. Rákóczi FerencÁltalános Iskola.

Az MVM Okosbútor online nyereményjáték legfőbb célja a diákok energetikai témájúedukálása volt, így a szervezők egy tudásbázist hoztak létre a játék honlapján, amely grafikusés videós tartalmakkal is segítette a gyerekek ismeretszerzését.

Az első helyezett 1 perc 40másodperc alatt fejtette meg és küldte be a rejtvényt. Hat diák pedig 2 percnél kevesebb időalatt oldotta meg a feladványt. Az MVM mind a tíz bútort kiszállíttatta és üzembe helyeztette a nyertes iskolák udvarára, agyerekek nagy örömére. Az okosbútorokat a Hello Wood tervezte és gyártotta.

A kültéri bútorok modulárisfelépítésűek, variálhatóságuk miatt pedig mindegyik helyszínen könnyen elhelyezhetőekvoltak. Az ergonomikus kialakítású térbútorok 10 folyóméter hosszúak, acél vázszerkezettel,keményfa borítással és funkcionális ülőfelülettel rendelkeznek.

A művészeti alkotásnak isbeillő padok nemcsak az iskolaudvarok díszei lettek, hanem napelemmel, okoseszköz-töltőkkel és hangulatvilágítással is rendelkeznek, ezért nem utolsó sorban kiváló helyszíntbiztosítanak a diákok számára a tanórák közötti, illetve tanórák utáni pihenéshez.