Még egy hétig látogatható a Kovásznai kiállítás az ország legnagyobb magánegyetemén

Hírek2024. feb. 21.Növekedés.hu

A METU Galéria aktuális kiállítása a Kovásznai György avantgárd animációs filmrendező és festőművész műveit bemutató különleges gyűjtemény. Az életmű kiemelkedő filmjeiből, festményeiből, rajzaiból álló válogatás a 60-as évektől a 70-es évek végéig kínál betekintést a korszakot egyedi hangon dokumentáló műfaji szintézisbe. A február 28-ig megtekinthető tárlatot számos program színesíti a november 30-i megnyitója óta.

A következő napokban számos újabb izgalmas szakmai eseményen vehetnek részt az érdeklődők a METU Galériának is otthont adó Infopark kampuszon.

Február 21-én az érdeklődő nagyközönség Kovásznai György: HABFÜRDŐ című egész estés filmjének vetítésén és a film készítésének körülményeiről és jelentőségéről szóló kerekasztal beszélgetésen vehet részt.

A program ingyenes, de regisztrációhoz  kötött. 

Február 23-án pedig a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói a Kovásznai Masterclass keretein belül nyerhetnek mélyebb betekintést Kovásznai György munkásságába, és inspirálódhatnak az avantgárd festő-filmrendező életművéből. 

Ez a kérdés a mai alkotók számára ugyanúgy aktuális mint 50 évvel ezelőtt. Miközben a hallgatók megismerhetik, milyen elemekből épülnek fel Kovásznai vonatkozó filmjei, ki is próbálhatják mi az, ami működik a saját alkotói munkájukban ezek közül

– nyilatkozta Csizmadi Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának dékánja.

Az kiállítás március 7. éjfélig virtuálisan is elérhető.