Meghódítja az internetet az Erste Csoport új karácsonyi videója

Hírek2019. dec. 3.Növekedés.hu

Henry, a sün 2018-as karácsonyi sikerére (több mint 150 millió megtekintés) alapozva új karácsonyi reklámfilmmel jött ki az Erste Csoport, amelyet a bécsi pénzintézet tizenegy kelet-közép-európai ország médiafelületein, valamint a közösségi oldalakon keresztül mutat be.

Az új reklámfilm, amely az Erste csoportszintű vezérelvét a #believeinyourself (#higgymagadban) kezdeményezést helyezi a középpontba, a vasárnapi indulás óta máris kétmillió megtekintésnél ért el.

A #HannaBumblebee reklámfilm megtekinthető a Facebookon, a YouTube-on és a Twitteren.

A Henry, a sünivel tavaly elért világsiker még a legmerészebb álmainkat is túlszárnyalta, egyszersmind az is nyilvánvalóvá vált, hogy a #believeinyourself (#higgymagadban) eszme nem ismer határokat. Az idei karácsonyi reklámunkban a bankcsoport alapértékeit ezzel az új és megindító történettel újból sikerült megmutatnunk

– közölte Martin Radjaby-Rasset, az Erste Csoport csoportszintű márkaigazgatója.

Henry, íme Hanna

Az Erste reklámfilmje ismét gömbölyded főszereplőt mutat be, ám ezúttal a szóban forgó lény nem süni, hanem egy dongó, Hanna Bumblebee, illetve legjobb barátja, Max.

Az idei történet egy olyan világban játszódik, ahol – magukénak vallva az úgynevezett dongó-paradoxont – a dongók szentül hiszik, hogy viszonylag nagy és bumfordi testük, valamint kicsi szárnyuk miatt egyáltalán nem képesek repülni. A kis Hanna Bumblebee azonban nem hajlandó beállni a sorba, hanem azon fáradozik, hogy megvalósítsa álmát

 – meséli Mike Nagy kreatív igazgató.

A reklámfilm olyan világba vezeti el a nézőt, ahol a dongók nem repülnek. Itt találkozunk Hannával és Maxszel, itt láthatjuk számtalan próbálkozásukat, hogy repülni tudjanak. Végül a két kis dongó egy egészen váratlan megoldással eléri, hogy álmaik szárnyra kapjanak.

Az új karácsonyi reklámfilm emellett ügyes 3D-s megoldásokat is felvonultat: például az egész dongófalu CGI segítségével jelenik meg, a szereplők pedig a legapróbb részletekig kidolgozottak, kezdve a lebegő szőrszálaktól a különféle arckifejezésekig. A vizuális varázslatért felelős kreatív mágusok – a londoni Passion Pictures stúdió és a rendezőpáros Kyra és Constantin – már a Henry névre hallgató sünivel is nagyot alakítottak, hiszen sikerült egyedivé rajzolni a kis főszereplőt.

A #HannaBumblebee reklámfilmet nagy számban osztják a felhasználók a Facebookon, a YouTube-on és a Twitteren mind a tizenegy országban, ahol az Erste Csoport aktív jelenléttel bír. A reklámfilmben szereplő dal, a londoni Mcasso Productions szerzeménye, Henry tappancsainak nyomába lépve önálló zeneszámként is megjelenik a vezető zenei streaming platformokon, így az Apple Musicon és a Spotify-on. Miként tavaly, úgy a #HannaBumblebee dal szövegét is Andreas Putz, a Jung von Matt ügyvezető igazgatója írta.