Meghosszabbítja gyerekeknek szóló közlekedésbiztonsági videópályázata benyújtási határidejét a NÚSZ Zrt.

Hírek2021. okt. 5.Növekedés.hu

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) három héttel meghosszabbítja idei videópályázata benyújtási határidejét. Az „Ezt tanultam a biztonságos közlekedésről” címmel útjára indított megmérettetésre 2021. október 31-ig várja általános- és középiskolás diákok munkáit. A videópályázat célja a biztonságos közlekedés fontosságára való figyelemfelhívás és az érintett korosztály alkotásra ösztönzése.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. idei, immár második videópályázata keretében arra kéri a gyerekeket, mutassák meg, mit jelent számukra a biztonságos közlekedés, mit tanultak a témában a szüleiktől, az iskolában, vagy akár a saját tapasztalataikból.

A minimum 15, maximum 60 másodperces videókban bemutathatnak a témába vágó közlekedési helyzeteket, értelmezhetnek közlekedési szabályokat.

A lehetőségeknek csak a gyerekek kreativitása szabhat határt.

A megmérettetésre általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok jelentkezhetnek. A két korcsoport első három helyezettjét díjazzák. A legjobb alkotások beküldőinek nyereménye egy-egy GoPro HERO8 kamera valamint a győztesek Hoffer Zsolttal, a Hungarian Police Rallye Team (HPRT) pilótájával elmehetnek egy élménykörre a HPRT rali-versenyautójával. A második és a harmadik helyezettek jutalma ajándékutalvány, 50, illetve 30 ezer forint értékben.

A pályamunkákat a jelentkezőknek a YouTube-ra kell feltölteniük, és a pályázatot 2021. október 31-én éjfélig kell beküldeniük a kommunikacio@nemzetiutdij.hu címre.

A nyertesek nevét a NÚSZ Zrt. 2021. november 8-ig közzéteszi. A megmérettetésről, a pályázat beküldésének pontos részleteiről a részvételi szabályzatban olvasható további információ.

A NÚSZ Zrt. idén a #közlekedjbiztonságosan kampánya keretében minden eddigi kezdeményezésénél szélesebb társadalmi együttműködést hívott életre a biztonságos, kulturált közlekedés fontosságára való figyelemfelhívás érdekében, nem csak a gyerekekre fókuszálva. Az elsősorban a közösségi médiafelületekre koncentráló kampány során többek között a Hungarian Police Rallye Team és a M1RA csapat közreműködésével, edukációs videókkal, közvélemény-kutatással és közlekedésbiztonsági témájú előadással irányítja rá a figyelmet a téma fontosságára.