Megnyitotta első Otthon Pont irodáját az MVM Next

Hírek2022. márc. 24.MTI

Megnyitotta első Otthon Pont irodáját az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön Budapesten, a Fiumei úton található központban az ügyfeleket a hagyományos ügyintézési lehetőségeken túl innovatív digitális megoldások és személyes tanácsadás is várja.

Az iroda megnyitóján Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: egyre nagyobb hangsúly kerül az energiatakarékosságra, a karbonlábnyom csökkentésére.

A kormányzat fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körben elterjedjen ez a szemléletmód, ebben segít az MVM tanácsadó irodája is - hangsúlyozta.

Czepek Gábor, az MVM-csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte: a vállalat keresi az új, innovatív lehetőségeket, az iroda kialakításával az volt a céljuk, hogy a hagyományos közműszolgáltatói szerep mellett helyet adjanak az ügyfelek otthonában felmerülő igények kiszolgálásának, valamint a fenntartható, energiahatékonyságot szolgáló megoldások bemutatásának.

Máger Andrea úgy fogalmazott: a digitalizáció sok változást hozott, a hagyományos ügyfélszolgálatra és ügyfélkapcsolatra egyre kevésbé van igény, ugyanakkor van igény arra, hogy környezettudatosan, karbonlábnyomunk csökkentésével érjük el az energiapolitikai célokat.

A tárca nélküli miniszter kitért arra, hogy az MVM már mintegy 10 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki.

Az MVM ügyfelei az új irodában olyan szolgáltatáshoz jutnak, amelyben előtérbe kerülnek a környezettudatos, valamint a megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó megoldások. Ezzel az állami vállalat nemcsak a lakosságnak segít, hanem az országnak is a nemzeti zöld politikában megfogalmazott célok elérésében - fejtette ki.

Czepek Gábor elnök-vezérigazgató elmondta: az MVM a hazai és a regionális energetikai értéklánc szinte valamennyi elemében jelen van, a termelésben, az átvitelben, a nagy- és kiskereskedelemben.
 

Az integrált vállalatcsoport tud olyan szolgáltatást nyújtani a hagyományos energetikai munkafolyamatokon túl, amely az ügyfeleinek fontos lehet, például az energiahatékonyság, a tudatosság, a zöld gazdaság fejlesztésének területén - jelezte.

Az MVM Next tájékoztatása szerint az átadott Otthon Pontban az ügyfelek kipróbálhatják és tesztelhetik az MVM Csoport termékeit és szolgáltatásait. Megismerhetik egyebek mellett az MVM Optimum napelemrendszereit, az MVM Mobiliti elektromos járműtöltési lehetőségeit, valamint az MVM Otthon Plusz biztosításait.