Mennyire versenyképes a magyar mezőgazdaság?

Hírek2018. aug 2.Növekedés.hu

Már csak a konferenciának otthont adó megye, Hajdú-Bihar miatt is fontos szekciója lesz az 56. közgazdász-vándorgyűlésnek a mezőgazdasági és élelmiszeripari szekció.
A szeptember 7-én, pénteken délelőtt 9 órától megrendezendő szekcióban a tudásalapú agrárgazdaságról tart előadást Juhász Anikó, az Agráminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára, s ugyancsak az ágazatban is kiemelten fontos oktatásról osztja majd meg gondolatait a hallgatósággal Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutató Intézet nyugalmazott főigazgatója, Vajda László, a Földművelésügyi Minisztérium EU-főosztályának korábbi vezetője és Nábrádi András, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Intézetének intézetigazgatója, az MKT Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke is. Az agrárágazat foglalkoztatási helyzetének aktuális kérdéseiről pedig Simon Attila István, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára tart előadást a szekcióban, amelynek előadói között ott lesz Nyikos Györgyi, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorhelyettese és Mádi Zoltán, az SZHISZ vállalati üzletágvezetője, az MKT Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke is. A szekció levezető elnöke Zöldréti Attila, az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztályának elnöke lesz. A cívis városa ad otthont 2018. szeptember 6. és 8. között az 56. közgazdász-vándorgyűlésnek. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája 2007 után tér vissza ismét a cívis városba. A tanácskozásra legalább 900 közgazdászt vár a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból a szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT).
 A konferencia három napja alatt egyébként két plenáris és 19 szekcióülés várja majd az érdeklődőket a debreceni Kölcsey Központban – utóbbiak olyan témákban, mint például a magyar gazdaság növekedésének esélyei, a kelet–közép-európai tőzsdék stratégiái a Brexit után, a biztosítási piac aktuális trendjei, a sportgazdaság kérdései, az Európai Unió 2020 utáni költségvetési kilátásai, vagy éppen az innováció és a foglalkoztatás összefüggései.
A konferencia felkért előadói között hagyományosan ott van Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter, de várhatóan előadást tart a debreceni tanácskozáson Günther Oettinger, az Európai Bizottság költségvetésért felelős tagja és Liam Benham, az IBM európai alelnöke is. Az idei, debreceni közgazdász-vándorgyűlés fókuszában az oktatás és a szakképzés és ezek nemzetgazdasági összefüggései állnak majd.
A konferencia tervezett és folyamatosan frissülő szakmai programja ide kattintva megtekinthető. A regisztráció feltételeiről és a részvételi díjakról ide kattintva lehet tájékozódni. A kísérő programokról ezen a linken, a szállásokról pedig itt lehet bővebb információt kapni.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.