Mi alapján válasszunk vászonképet?

Hírek2021. szept. 14.Növekedés.hu

A vászonképek mostanában egyre divatosabbak, ennek több oka is van, ilyen lehet, hogy könnyű őket tisztítani, hosszú ideig megtartják színüket. Sokan úgy gondolják, hogy csak családi képeket tehetünk ki a falra, de koránt sincs így, sokkal nagyobb a választási lehetőség, mint hinnénk. A következőkben a Vászonkép Szalon segítségével megnézzük, hogy milyen szempontok alapján válasszunk vászonképet, amelyek divatosak mostanában, és milyen egyéb trükkök vannak.

Mik az elsődleges támpontok?

Amikor nagyobb képet tervezünk a falra, legtöbbször két nagyobb téma merül fel, a családi képek és valami más. Ha nem családi képben gondolkodunk, általában a gyártás előtt már van bizonyos elképzelés, legalább tágabb stílusban. 

A kép kiválasztásánál érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Ilyen például a fal színe. Hófehér falnál egy fehér hátterű vonalrajz nem annyira előnyös, hiszen elvész a háttérben. A legjobb, ha elüt a választott fotó vagy grafika színe a faltól.

A másik megoldás, ha a szoba egy meghatározó bútorának színével harmonizáljuk a képünket. Fehér fal esetén, ha van egy zöld, domináns kanapénk, válasszunk zöld képet. Ezzel a módszerrel szépen vezethető a tekintet.

Ha nem tudunk dönteni a kép színével kapcsolatban, remek megoldás lehet a szürkeárnyalatos fotó. Egy ilyen kép elkészítésében a legtöbb helyen, így a Vászonkép Szalonnál is szívesen segítenek. Ilyen esetben nincs probléma a domináló színekkel, általában mindennel jól mutatnak.

A kép mérete

A lényeg a nagyságában rejlik, minél nagyobb, annál jobban mutat a kép. A szakemberek szerint, ha nincs semmi kép, bútor a kiválasztott falon, akkor legalább a fal szélességének fele legyen a kép szélessége. Ha van esetleg már bútor vagy dísztárgy, a kép akkor is legyen nagy, hiszen másképp elveszti fő mondanivalóját.

A ma divatja

Gyakorlatilag bármilyen képből készíthetünk vászonképet, ettől függetlenül vannak divatos témák. Ilyenek például a vonalrajzok. Egyszerűek, de egy színes falú szobát nagyon fel tudnak dobni. 

Az absztrakt tintafolyós képek majdnem bárhol jól néznek ki. A színeket választhatjuk a falhoz, vagy ha az fehér, akkor akár a kedvenc színeink is dominálhatnak. Absztrakt képekkel amúgy se lőhetünk mellé, az intenzív színek vonzzák a tekintetet.

Választhatjuk még a klasszikus állatos vagy növényeket ábrázoló képeket, most azok is divatosak.

Honnan legyen képünk?

Mára egyre több ingyenes portál szakosodik stock fotókra, így könnyen találunk akár ingyenesen is jó minőségű képeket. Ezek mellett természetesen vannak fizetős oldalak is, ahonnan képeket tölthetünk le erre a célra. Arra az egy dologra figyeljünk, hogy jó felbontású képeket válasszunk, különben nem tudnak belőle vászonképet készíteni.

Bármilyen fotót vagy képet szeretnénk falra tenni, biztosan jó választás lesz, hiszen önmagunkat fejezhetjük ki vele. Ha pedig elakadtunk a folyamatban, kérjük szakemberek segítségét.(X)