Michelisz és Talmácsi utódait keresik 

Hírek2021. júl. 23.Kovács Dániel

Elrajtolt a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Nagyszabású támogatási rendszere. A program célja, hogy felkutassa, felmérje és felkarolja a legtehetségesebb magyar autó- és motorversenyzőket – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által alapított HUMDA Zrt. egyik legfontosabb törekvése a hazai autó- és motorosport népszerűsítése és fejlesztése, ennek érdekében alakítottak ki nemzetközi szintű tehetségkutató és utánpótlásnevelési rendszert, melynek segítségével a lehető legtöbb fiatal belekóstolhat az autó- és motorversenyzés világába.

Az új támogatási rendszer célja a belépési küszöbök csökkentése és a minél egyenlőbb esélyek megteremtése - hangzott el a támogatási program beharangozóján. 

Célunk, hogy megtaláljuk a jövő autó- és motorversenyzőit, Talmácsi Gábor és Michelisz Norbert méltó utódait. Ezt egy olyan innovatív, folyamatosan fejlesztett, finomított kiválasztási rendszer segítségével tudjuk elérni, amely mérhető, objektív adatokkal mutatja meg, hogy ki a legrátermettebb, legtehetségesebb.

Azért fontos, hogy alapos munkát végezzünk, mert az autó- és motorsport jellegéből adódóan csak kevés versenyzőt van értelme támogatni, de nekik jelentős segítséget kell adni, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érhessenek el

- hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

– Az autóversenyzés rendkívüli népszerű, azonban a sportág versenyszerű űzése jelentős anyagi ráfordítást igényel, így csak keveseknek adatik meg, hogy felálljanak egy rangos bajnokság futamán a rajtrácsra.

A saját autóversenyzői karrierem sem egyből egy versenyautó volánja mögül indult, a szimulátoros eredményeimnek köszönhetően kaptam lehetőséget arra, hogy igazi versenypályán vezethessek. Úgy gondolom, hogy napjainkban a technológia nagy léptékű fejlődése miatt könnyebben lehet bejárni akár az én fejlődési utamat is. Egyre több tehetséges fiatal felkutatására, majd későbbi felkarolására nyílik lehetőség a HUMDA újonnan létrehozott támogatási rendszer, valamint a tehetségkutató szimulátoros bajnokságok jóvoltából

– emelte ki Michelisz Norbert túraautó-világkupa győztes autóversenyző, a HUMDA Zrt. igazgatósági tagja. Hozzátette, Magyarországon kevesebben élnek, mint általában a nagy, motorsportokban sikeres országokban, ezért nehezebb meríteni a tehetséges fiatalok közül, ezen is segíthetnek átlendülni a szimulátoros programok. 

– Nemrég jelentettük be, hogy a HUMDA közreműködésével folytatja pályafutását Sebestyén Peti, aki az együttműködés eredményeként a Supersport-világbajnokság legjobb csapatánál versenyezhet az év hátralévő részében. Személyében meg is találtuk az első versenyzőt, aki a HUMDA bizalmát élvezheti.

Bízunk benne, hogy az új rendszernek köszönhetően hamarosan tovább bővül a kör és sikerül felkutatni olyan tehetségeket, akik majd hazai közönség előtt gurulhatnak ki a hajdúnánási versenypályára

– fűzte hozzá Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző, a HUMDA Zrt. igazgatósági tagja.