Milyen a megfelelő ovis ágynemű?

Hírek2021. aug. 18.Növekedés.hu

Az ovikezdéshez sok holmit kell összeválogatniuk a szülőknek. Mindenből a kicsi számára legmegfelelőbb, gyerekbarát darabokat kell megtalálni, ami nem könnyű feladat. Mégis hogyan válasszuk ki az ovis felszerelés darabjait? A tökéletes, ortopédiailag is megfelelő váltócipő becserkészése után a megfelelő ágyneműt kell megtalálni. De hogyan? Segítünk.

Milyen felszerelést kérnek az óvodák?

Az óvodába a tisztasági csomag, az ovis hátizsák vagy benti ovis zsák, a váltócipő és az ágynemű szokott a kötelező felszerelések közé tartozni. 

A tisztasági csomagot általában egy vászon sportzsákba szoktuk tenni. A törölköző az egyik legfontosabb része ennek a felszerelésnek. Ez egy kéztörlő méretű törölköző, mely lehetőleg jó nedvszívó képességű legyen és természetes anyagból készüljön. Fontos még a megfelelő méretű gyerekfogkefe és egy fluoridmentes gyerekfogkrém. Ezek mellett fogmosó pohárra, szalvétára és wc-papírra, valamint papírzsebkendőre is szükség lesz.

Minden oviban szükség van egy ovis zsákra, vagy esetleg helyette egy hátitáskára. Ezekben a tartalék ruhát is benne kell tartani.

Mindezek mellett még kényelmes és jól szellőző váltócipőre, valamint ágyneműre van szüksége még a kicsiknek. 

Milyen legyen az ovis ágynemű?

Az ovis ágyneműt általában a szülőknek kell megvásárolniuk. Fontos, hogy az ovis ágynemű legyen megfelelő méretű. Ez általában 100 x 135 cm-es paplant és 40 x 60 cm-es párnát jelent. Előfordulhat, hogy ágyneműt nem kér az óvoda, csak huzatot. Egyébként olyan ovis ágyneműt is lehet kapni, amelyre a huzat rá van varrva, és egyszerre lehet mosni őket. 

A leggyakrabban azonban csak huzatra van szükség az oviban. Ezek a paplan-párna garnitúrák nagyon jó anyagból szoktak készülni, legalábbis olyan ágyneműt érdemes keresnünk, amelyre ez igaz. A kisgyermekek számára fejlesztett gyerekágynemű legyen természetes anyagból, és szellőzzön jól. Ezért például a pamutból készült termékek kiválóan alkalmasak. A Gyerek-ágyneműnél kapható ovis ágyneműszettek tökéletesen megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. 

Az ovis ágynemű mintája

Nagyon sokféle színben és mintában kaphatunk ovis ágyneműket. Így minden kicsi kedvencét meg lehet találni. Azért érdemes a gyerekek által kedvelt mintát választani, mert az alvóplüsshöz hasonlóan ez is megnyugtathatja őket. Hiszen nem minden gyerek tud elaludni, ha nem otthon, a szülei közelében, a saját kiságyában van. A stressz ilyen jellegű feloldása nagyon hatékony tud lenni. 

Az állatfigurás ágynemű az egyik legnagyobb kedvenc szokott lenni. Ezek a szép kivitelezésben kapható ovis ágyneműk a legtöbb esetben kutyás és cicás mintájúak, persze a lovakat is szeretik a gyerekek. 

A lányok esetében a pónilovas, unikornisos ágyneműhuzatok, fiúknál pedig a dinoszauruszok népszerűek még. Az erdei állatok, mókusok és őzikék is a kedvencek közé tartoznak. A fiúk nagyon szeretik a munkagépes és autós tematikát, sok ilyen mintájú biopamut vagy épp természetes, jól szellőző bambusz ágyneműt lehet kapni.(X)