Milyen állapotban van a hazai versenyképesség, az innováció és az oktatás?

Hírek2018. máj 10.Növekedés.hu

Versenyképesség, innováció, oktatás – ezzel a címmel szervezi meg éves versenyképességi konferenciáját a Zsigmond Király Egyetem 2018. május 17-én, csütörtökön 9 órától a Zsigmond Király Egyetem Kossuth-termében (1039 Budapest, Kelta u. 2., B épület, első emelet – megközelítés). A tanácskozáson előadást tart többek között Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára; Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank főközgazdásza, az MKT alelnöke, a Versenyképesség Szakosztály elnöke; Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
A konferencia részletes programja ide kattintva elérhető.
A tanácskozáson a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a http://www.uni-zsigmond.hu/versenykepesseg/2018/index.php oldalon található űrlapot kitöltve lehet.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.