Minden energiánkat beleadjuk

Hírek2021. máj. 18.Növekedés.hu

A mai magyar energiarendszer alapja, hogy a cégek a fogyasztók mind szélesebb körét szolgálják ki, üzleti és lakossági ügyfeleket egyaránt. Az igények is változnak, erre pedig az a jó válasz, ha a kiszolgálás is egyre komplexebbé válik.

A hazai energetikai szektorban tevékenykedő egyik legnagyobb cég az MVM, amely a legnagyobb nemzeti tulajdonú társaságcsoport, árbevétele alapján Magyarország 3., míg Közép-Európa 20. legnagyobb vállalatcsoportja.

2020-ban az MVM Partner Zrt. kiskereskedelmi portfóliójának NKM Energia Zrt.-be történő beolvadásával létrejött Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten több mint 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban.

Az MVM Csoport szervezeti átalakulásának következtében 2021-től a cég MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. néven végzi tevékenységét. 

Az MVM Csoporthoz tartozó MVM Next elsődleges feladata a folyamatos és biztonságos földgáz- és villamosenergiaellátás biztosítása országszerte.

A cég több mint 55 ezer üzleti ügyfél versenypiaci villamosenergia- és földgázkiskereskedője, egyben 4,2 millió ügyfelet egyetemes szolgáltatás keretében ellátó társaság.

Célja, hogy lakossági és üzleti ügyfelei számára mindkét tradicionális energiaforrást, a gázt és az áramot is biztonságosan, fenntartható módon biztosítsa.

A társaság a hazai üzleti felhasználók teljes vertikumát lefedi az egyszemélyes betéti társaságoktól a legnagyobb gyárakig, erőművekig, intézményi partnerekig, ipari termelőkig vagy önkormányzatokig.

Az ipari ágazatok teljes spektrumában – az autó-, és gumiabroncsgyártástól a legnagyobb gyógyszeripari vállalatokon át a szolgáltatóiparig – nagy tekintélyű és eredményes hazai és nemzetközi nagyvállalatok, illetve hasonlóan változatos tevékenységet folytató kis- és középvállalkozások egyaránt megtalálhatóak az ügyfelek között. 

Az önkormányzati, intézményi szférában az MVM Next teljes körű, egykapus kiszolgálást nyújt az ügyfélkapcsolat kialakításától a közbeszerzési eljárások kezelésén keresztül egészen a szerződés gondozásáig.

Az MVM Next számára nagyon fontos a hosszú távú kapcsolat kiépítése, ezért az általa elérhető legelőnyösebb szolgáltatási konstrukciót kínálja minden ügyfelének. A vállalkozások bizalmának elnyeréséért és annak megtartásáért a cég – teljes körű energiaellátási modellje alapján – már a kezdetektől szakértő segítséget kínál, amelyet többletköltség nélkül biztosít szolgáltatásai igénybevétele során. További előny, hogy szolgáltatásait ügyfelei egy csatornán keresztül érhetik el, így a villamosenergia- és földgázszolgáltatással kapcsolatos ügyek kezelésének ideje jelentősen csökkenthető.

A társaság közbeszerzési és energetikai ügyekben egyaránt szakértői segítséget tud nyújtani, amihez megbízható, stabil hátteret biztosít közbeszerzési referensi, általános értékesítéstámogatási feladatok vagy műszaki ügyintézés kapcsán.

Az MVM Next a stratégiai partnerséget és a szolgáltató iránti bizalmat évente megújuló egyedi kedvezményekkel honorálja. 

Az MVM Csoportban komoly hagyománya van a társadalmi felelősségvállalás keretén belüli sportegyüttműködéseknek, a társaság évek óta sokféle sportágat és sporteseményt támogat. Ezzel összhangban az MVM Next szeretné tovább erősíteni társadalmi szerepvállalását, ezzel is hozzájárulva a fiatalok egészséges életmódra neveléséhez.

A cég jogelődje, az NKM Szegeden, a Tisza partján több mint másfél évtizede kötelezte el magát a vízi sportok támogatása mellett, így hozzájárulva számos bajnoki címhez, világversenyen elért kiváló helyezéshez. Olimpiai és világbajnoki címek tömege igazolja, hogy a sporttámogatás jó helyre került, az élsportolók világversenyekre történő eredményes felkészülésében a társaságnak is szerepe volt.

A támogatás továbbra is megmarad, így a 2021- es olimpiáig biztosítva lesz a Dél-Alföld legsikeresebb klubja, az MVM Vízisport SE sportolói számára a felkészülés anyagi biztonsága, a sportvezetők és az edzők számára pedig szakmai koncepciójuk megvalósítása.

Az MVM Next jogelődje az elmúlt években számos egészségügyi intézmény mindennapjainak megkönnyítéséhez járult hozzá gyógyászati eszközök beszerzésével vagy kórházi alapítványok támogatásával, kiemelten kezelve a gyermekegészségügy területét. Ezt az utat az MVM Next is folytatja.

Felelős társadalmi szereplőként a cég számára fontos szempont, hogy a hálózatépítés és - üzemeltetés során egyensúly alakuljon ki a természetes és az építendő környezet között. A társaság jogelődjének természet- és madárvédelem terén végzett tevékenysége hosszú évekre és értékes eredményekre tekint vissza, ezt a nemes hagyományt az MVM Next viszi tovább.

A cikk megírását az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt támogatta.