Minden korábbinál nagyobb kártérítést kapnak a lengyel farmerek

Hírek2018. dec 15.Növekedés.hu

Lengyelország több pénzt kér Brüsszeltől az aszály elleni küzdelemhez. A lengyel állami rádió IAR hírszolgálata számolt be arról, hogy az idei évben Lengyelországot sújtó aszály a farmereknek több, mint 3,6 milliárd zloty kárt okozott (1 zloty=75,49 Ft). A TVP Info televíziós hírcsatornának adott nyilatkozatában Jan Krzysztof Ardanowski lengyel mezőgazdasági miniszter a közelmúltban bejelentette: Brüsszelhez fordult az aszály elleni védekezés nagyobb mértékű támogatása érdekében. A támogatási összegből víztárolókat építenének és az öntözést ösztönző érdekeltségi rendszert alakítanának ki. „Egy átfogó programot tervezünk, amelynek célja a talajnedvesség megőrzése, a gazdálkodók által elhanyagolt víztározók helyreállítása”. A miniszter szerint az a 260 ezer farmer, akik az idei aszálykárok mérséklésére támogatásért folyamodtak, összességében 2,2 milliárd zlotyt kap. „Ilyen címen ennyi pénzt még sohasem osztottak ki” szögezte le a miniszter.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.