MKB Bank: indul a Digitális Beszállítói Faktoring Program

Hírek2020. ápr. 29.Növekedés.hu

Az MKB Bank új digitális platformja hatékonyabb likviditáskezelést, cash flow tervezést, valamint működőtőke-optimalizálást biztosít felhasználói számára. A szerződéses feltételek létrejötte után nincs szükség papíralapú adminisztrációra, a rendszer szinte teljesen automatikus és digitális – mindez különösen fontos a jelenlegi járványhelyzetben.

Az MKB VideóBANK és digitális ügyfélhívó rendszere bevezetése után az MKB Bank  – a hazai piacon az elsők között – Digitális Beszállítói Faktoring Program (DSCF – Digital Supply Chain Finance) néven biztosít digitális felületet ügyfelei számára. A jelentős költségcsökkentést is lehetővé tévő program felhasználóbarát felülete a vevő, a szállító és a finanszírozó összekötésével valamennyiük számára átláthatóvá, egyszerűvé és tervezhetővé teszi a finanszírozási folyamatot.

A rendszer szinte azonnali finanszírozást, naprakész adatszolgáltatást, online lekérdezhető listákat, személyre szabott statisztikákat szolgáltat a vevő és szállító részére.

A rendszer alkalmas a tömeges beszállítói igények kezelésére is, sőt, vevői oldalról a fizetési határidők meghosszabbíthatók olyan formában, hogy az a beszállítók részére nem jár hátránnyal, hiszen ők – köszönhetően a pénzintézet által történő finanszírozásnak – a teljesítést követően azonnal pénzükhöz juthatnak. A program további pozitívuma, hogy  igény esetén a vevő jobb hitelminősítése által beszállítója kedvezőbb finanszírozási kondíciókat kaphat a banktól.

Balogh Péter, az MKB Bank nagyvállalati ügyfélkapcsolatok és strukturált finanszírozási ügyvezető igazgatója elmondta:

Digitális fejlesztéseinkkel a piacon élenjárva – más termékeinkhez hasonlóan –  a DSCF-fel is mentesítjük ügyfeleinket az adminisztrációs terhek alól. Azzal, hogy a szolgáltatás igénybevételére digitális felületen nyílik lehetőség,  a jelenleginél még gyorsabb, egyszerűbb, tervezhetőbb kiszolgálást tudunk nyújtani. Törekszünk arra, hogy szakértő kollégáink munkája és a korszerű technológia használata ügyfeleink kényelmét és a gördülékeny üzletmenetet segítsék a jövőben is.