MKB rendezvénysorozat a szektorokon átívelő, nyílt innovációs összefogásért

Hírek2019. ápr. 9.Növekedés.hu

Ingyenes rendezvénysorozatot indított az MKB Fintechlab “Nyílt innováció: elmélet és szakértelem találkozása” témaválasztással. Az MKB célja, hogy iparágak és szakterületek között átívelő hidakat építsen, elindítsa ezek együttgondolkodását, – majd azt követően – összehangolt cselekvésre ösztönözze a nagyvállalatok, a startupok, az akadémia és az állam képviselőit.

A nyílt innováció alapelve, hogy a vállalati belső innovációs folyamatokat a vállalat határain túlra is kiterjesszük, és más iparágak szereplőit, sőt a jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinket is bevonjuk a fejlesztési folyamatokba.

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab februári rendezvényének vendégei az Ericsson, a Magyar Telekom Csoport, a Knorr-Bremse Rail Systems és a Banca Transilvania innovációs vezetői voltak. A meghívottak a nagyvállalatok saját fejlesztési folyamatait, a startupokkal való együttműködések tapasztalatait valamint a transzformáció sikereit és kudarcait elemezték ki.  Egyetértettek abban, hogy a munkasebesség, és a gondolkodásmódbeli tényezők összehangolása elengedhetetlen a nagyvállalatok és a startupok sikeres együttműködéséhez és abban is, hogy a fejlődés érdekében hasznos, ha a nagyvállalatok a kockázatitőke-befektetőkhöz hasonlóan elfogadják, hogy az innovációs ötletek nem mindegyike lesz sikeres. Valamennyi résztvevő egyetértett abban, hogy a siker elengedhetetlen feltétele az ügyfelek innovációba történő bevonása.

A márciusi rendezvény az egyetemek innovációs folyamatokban betöltött szerepével foglalkozott, a meghívott vendégek kutatásban és innovációban élenjáró hazai vezető egyetemek voltak. A kerekasztal-beszélgetés rámutatott, hogy az egyetemeknek az innovációban, a nagyvállalatoknak a kutatási eredmények üzleti felhasználásában van kulcsszerepük.

A következő rendezvény április 25-én lesz, témája az állam szerepe a nyílt innovációban. A részvétel ingyenes, további információk az MKB Fintechlab Facebook-oldalán érhetőek el.