MKT konferencia: Inflációs sokkok és dezinfláció: stilizált tények az elmúlt 50 év alapján.

Hírek2023. okt. 17.Növekedés.hu

Inflációs sokkok és dezinfláció: stilizált tények az elmúlt 50 év alapján címmel jelent meg Spéder Balázsnak és Vonnák Balázsnak, a Magyar Nemzeti Bank és a Neumann János Egyetem munkatársainak tanulmánya a Hitelintézeti Szemle szeptemberi számában. A tanulmányhoz kapcsolódva a Magyar Közgazdasági Társaság és a Hitelintézeti Szemle szakmai beszélgetést szervez – hibrid formában.

"Inflációs sokkok és dezinfláció: stilizált tények az elmúlt 50 év alapján." - Ezzel a címmel jelent meg Spéder Balázsnak és Vonnák Balázsnak, a Magyar Nemzeti Bank és a Neumann János Egyetem munkatársainak tanulmánya a Hitelintézeti Szemle szeptemberi számában. A tanulmányhoz kapcsolódva a Magyar Közgazdasági Társaság és a Hitelintézeti Szemle szakmai beszélgetést szervez – hibrid formában – 2023. október 19-én, csütörtökön 14 órától az MNB Felügyeleti Központja – a volt Postapalota – konferenciatermében (1122 Budapest, Krisztina krt. 6., 3. emelet) és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke köszönti a résztvevőket, majd az egyik szerző, Vonnák Balázs, az MNB vezető oktatási és kutatási szakértője, a Neumann János Egyetem docense tart bevezető előadást a témáról. Ezt egy szakmai beszélgetés követi, Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelye vezetőjének és Regős Gábor, a Makronóm Intézet vezető közgazdászának részvételével. A beszélgetés moderátora Balatoni András, az MNB igazgatója lesz.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen, legkésőbb ma, azaz 2023. október 17-én, kedden 18 óráig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudunk fogadni.