Most bepillanthat a leghíresebb üzletemberek dolgozószobája

Hírek2018. jan. 24.Növekedés.hu

A Tesla vezér Elon Musk írósaztalán egy űrhajó -makett, a világ egyik leggazdagabb milliárdosánál, Warren Buffett-nél egy régi vasútmodell, Bill Gates-nél pedig csupán három monitor foglalja el az íróasztalt. Most bepillantást nyerhet néhány híres vállalatvezető dolgozószobájába az amerikai Enterpreneur üzleti magazin jóvoltából. 

Elon Musk

Az amerikai üzletember nevéhez fűződik többek között a PayPal, vagy a Tesla Motors.  Az dolgozószobája a kaliforniai Hawhtorne-ban, a SpaceX székházában található. Az irodája meglehetősen puritán, az alapvető berendezési tárgyakon (telefon, számítógép) kívül több könyv, egy űrhajó modellje és egy számítógép található az asztalon, igaz, ízlésesen elrendezve.

Mark Zuckerberg  

A Facebook alapító atyja egy két évvel ezelőtti élő adásban mutatta meg a nagyvilágnak, hol szokott dolgozni: az asztalán láthattunk egy könyvcsomagot amelyet a "Year of Books" keretein belül szándékozott elolvasni. Ennek a kihívásnak a lényege, hogy legalább kéthetente elolvasson az ember egy könyvet. Az asztalán tartja a MacBookját, ezen kívül néhány Facebook emblémával díszített pólóját, egy kitömött kék dinoszauruszt, és az AMOS-6 műhold modelljét, amelyen a Facebook dolgozott korábban. A műhold a Facebook egyik projektje volt, amely az eredeti tervek szerint internetet biztosított volna a fejlődő világ számára.

Bill Gates

Gates íróasztalán mondhatni spártai rend uralkodik. Nincsenek rajta se könyvek, se papírok. Mindössze három számítógép képernyője látható, amelyeket egyszerre szokott használni, elmondása szerint így tudja növelni a hatékonyságát. A bal oldali képernyőn olvassa az összes céges e-mailt, a középsőn a személyes levelezését kezeli, a jobb oldalin pedig a böngészőt használja.

Warren Buffett

Buffett íróasztala hűen tükrözi a ragaszkodását a múlthoz. A vezetékes telefon az "elsődleges eszköz" az irodájában. Maga az asztal is több mint 80 éves – még édesapjáé volt. Meglepő módon egyáltalán nincs rajta számítógép, viszont helyet kapott egy régi vasútmodell, amely szintén az apja öröksége. Érdekesség, hogy Buffett élete során mindössze egyetlen e-mailt küldött.

Sheryl Sandberg

A Facebook ügyvezető igazgatónője munkanapjai meghatározó részét a konferenciatermek egyikében tölti, asztalán pedig ajakbalzsam, diétás kóla és a csuklófájdalmaira kifejlesztett fizikoterápiás rúd is helyet kap. Sheryl 2008-tól dolgozik a Facebooknál, előtte 6 évet töltött a Google alelnökként, ahol az online hirdetési programokat fejlesztette. Megalapította a Lean In nevű nonprofit céget, amely a nők támogatására jött létre, és írt egy könyvet a gyászról és annak feldolgozásáról is.

Arianna Huffington

A Thrive Global és a Huffington Post lapok alapítója és egyben vezérigazgatónője New York-i otthonából és a szerkesztőségekből egyaránt dolgozik. A dolgozószobáiban nemcsak pultszerű asztalok, hanem több futópad is az alkalmazottak rendelkezésére áll. Otthoni íróasztalán pedig számos csúcsminőségű madármintás kerámia tálat, cetliket és papírkapcsokat tart, valamint egy lakkozott dobozt, ebben a határidőnaplóját tartja. Arianna Kezdd Újra! című könyve itthon is kapható, amelyben a saját tapasztalatairól ír, a túlhajszoltságról, és arról, hogy a sikeres élet már nem a pénzhez és a hatalomhoz kötődik. Kép: Damon Dahlen, Huffington Post