Nagyra nőtt egy bolgár-amerikai IT vállalkozás

Hírek2019. feb 5.Növekedés.hu

A HyperScience vállalkozást Peter Brodsky, Krassimir Marinov and Vladimir Tsankov 2013-ban, az Egyesült Államokban hozta létre, majd hamarosan irodát nyitottak Bulgáriában is.

A novinite.com hírportál szerint a cég termékei alapvetően a vállalati dokumentáció kezelésének megkönnyítését, az adminisztrációs folyamatok zökkenőmentes lebonyolítását szolgálják: lényegében feleslegessé teszik a kézzel írott vagy a kinyomtatott dokumentációk alkalmazását.

A HyperScience ügyfelei elsősorban a pénzügyi, a biztosítási és az egészségügyi ágazat vállalatainak köréből kerülnek ki. Legnagyobb partnerük a QBE Insurance nemzetközi biztosító amerikai leányvállalata.

Az alapítást követő években különböző a vállalat különböző befektetőktől több, mint 50 millió dollár tőkeinjekcióhoz jutott, amelynek felhasználásával bővítették szófiai, illetve New York-i irodáik létszámát és további termékfejlesztést folytatnak (1 dollár =280,98 Ft). Jelenleg a két helyszínen 30-30 főt foglalkoztatnak.

A bolgár részleg 2017. évi bevétele 2,3 millió euró volt (1 euró = 318,41 Ft).

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.