Nagyra nőtt egy bolgár-amerikai IT vállalkozás

Hírek2019. feb 5.Növekedés.hu

A HyperScience vállalkozást Peter Brodsky, Krassimir Marinov and Vladimir Tsankov 2013-ban, az Egyesült Államokban hozta létre, majd hamarosan irodát nyitottak Bulgáriában is.

A novinite.com hírportál szerint a cég termékei alapvetően a vállalati dokumentáció kezelésének megkönnyítését, az adminisztrációs folyamatok zökkenőmentes lebonyolítását szolgálják: lényegében feleslegessé teszik a kézzel írott vagy a kinyomtatott dokumentációk alkalmazását.

A HyperScience ügyfelei elsősorban a pénzügyi, a biztosítási és az egészségügyi ágazat vállalatainak köréből kerülnek ki. Legnagyobb partnerük a QBE Insurance nemzetközi biztosító amerikai leányvállalata.

Az alapítást követő években különböző a vállalat különböző befektetőktől több, mint 50 millió dollár tőkeinjekcióhoz jutott, amelynek felhasználásával bővítették szófiai, illetve New York-i irodáik létszámát és további termékfejlesztést folytatnak (1 dollár =280,98 Ft). Jelenleg a két helyszínen 30-30 főt foglalkoztatnak.

A bolgár részleg 2017. évi bevétele 2,3 millió euró volt (1 euró = 318,41 Ft).

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.