Négy dolog, amelyet sose felejtsen el autópálya matrica vásárlásakor!

Hírek2018. feb 21.Növekedés.hu

Rendkívül elterjedt az autópálya-matrica: közel másfélszer annyi fogyott belőle tavaly, mint hazánk lakossága. A legnépszerűbb a heti e-matrica, de hasítanak a megyei változatok is. A tavalyi közel 70 milliárd forintos bevételhez az idelátogató külföldiek is jócskán hozzájárultak, az értékesítésnek a gazdasági fellendülés is nagy löketet adott. Van négy dolog, amelyet sose felejtsen el autópálya matrica vásárlásakor!

Csecsemőtől aggastyánig mindenkinek jutott volna Magyarországon legalább egy darab a tavaly értékesített 13,9 millió e-matricából. A hat éve változatlan áron beszerezhető matricák népszerűségének legfőbb oka, hogy egyre többen egyre többet utaznak, autóznak idehaza. A növekvő kereslet miatt az áruszállítás, és így a teherforgalom is folyamatosan nőtt az elmúlt években – mindez így együtt a magyar gazdaság erőteljes fellendülését támasztja alá, mondja Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. igazgatóságának elnöke. Ami a részletes adatokat illeti, tavaly több mint tizedével nőtt az egész évre szóló országos és megyei matricák értékesítése. A legnépszerűbb a Pest megyei matrica volt, ebből tavaly önmagában egymillió darab fogyott. A külföldiek is jelentősen hozzájárultak a bevételekhez, a matricák 44 százalékát ők vásárolták tavaly. Köszönhetően a több nagy sporteseménynek, a városlátogató és üdülőturizmusnak, és persze a ténynek, hogy hazánk tranzitországnak számít a nemzetközi kereskedelemben is. A matricaértékesítés tavaly 70 milliárd forinttal járult hozzá az ország költségvetéséhez. Az értékesítési adatokból Bartal Tamás arra következtet, hogy a járművezetők az elmúlt években tudatosabbá váltak, jobban ismerik a díjköteles útszakaszokat és bevett szokássá vált a matricahasználat. 2018-ban további növekedést vár, az idei várakozásokról pedig szerinte sokat elmond, hogy nagyjából minden tizedik honfitársunk már meg is vásárolta a 2018-as teljes éves matricáját. Matrica kisokos – Ezt a 4 dolgot ne felejtse el!
  1. Az autópályák többsége díjfizetős. A díjas és díjmentes szakaszokat táblák jelölik. Ezekre mindig figyeljen oda, különösen az M0 esetében!
  2. A díjat benzinkutakon, sms-ben, applikáción, honlapon keresztül is be lehet fizetni. Legkésőbb a felhajtás után egy óráig meg kell vennie a matricát, de jobban teszi, ha már utazás előtt gondoskodik róla!
  3. Vásárláskor pontosan adja meg az adatokat, a rendszámot, érvényességi időt és kategóriát (a legtöbb személyautó a D1-be tartozik)! Ha hibás adatot ad meg, nem tudja elkerülni a büntetést!
  4. Gondolkodjon jó előre: létezik heti (10 napig érvényes), havi, éves matrica, és csupán egy megyére szóló éves matrica is. A részleteknek nézzen utána a www.nemzetiutdij.hu oldalon!
A rovat támogatója a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.