Idén sem kifizetődő a feledékenység

Hírek2018. feb 21.Növekedés.hu

A szabályozás alapjait érintő változások léptek életbe január 1-én a díjköteles úthálózat használatára vonatkozóan. A fontosabb rendelkezések közé tartozik a pótdíjmaximalizálás szabályainak átalakítása, a pótdíjfizetési határidők meghosszabbítása és a kedvezményes különbözeti pótdíj bevezetése. Egy fontos szabály azonban nem változott: idén is január 31-ig érvényesek a tavalyi országos és megyei e-matricák. Az elmúlt évek legnagyobb változáscsomagja lépett életbe 2018. január 1-én az országos gyorsforgalmi úthálózat használatára vonatkozóan. Az úgynevezett díjrendelet módosításának elsődleges célja, hogy megszűnjenek azok az adminisztratív buktatók, amelyek a jóhiszemű, a szolgáltatásért fizetni hajlandó úthasználók figyelmetlenségét és tájékozatlanságát szankcionálták. A jogszabályalkotók szándékának megfelelően ez hatalmas lépést jelent a használati díjas (e-matrica) rendszer felhasználóbarát átalakítása felé, ami összhangban van a szolgáltató és ügyfélbarát állam megteremtésének kormányzati stratégiájával. A fontosabb változások közé tartozik a pótdíjmaximalizálás szabályainak átalakítása, a pótdíjfizetési határidők meghosszabbítása, a kedvezményes különbözeti pótdíj bevezetése és a nagycsaládosok kedvezményét igénybe vehetők körének kiszélesítése. A felsoroltak mellett lényeges újdonság, hogy 2018. január 1-től az autósok a díjköteles úthálózatra való felhajtást követően is megvásárolhatják úthasználati jogosultságukat, amihez 60 perc áll rendelkezésükre. A díjrendelet új és módosított rendelkezéseit az e-matrica rendszer több éves működési tapasztalatai, illetve az úthasználók és a szakmai szervezetek visszajelzései alapján fogalmazták meg a jogalkotók. Fontos kiemelni, hogy a módosított jogszabályban az e‑matrica árak és érvényességi idők továbbra is változatlanok maradtak. Ennek megfelelően a tavaly megváltott éves országos és megyei jogosultságokkal 2018. január 31-én éjfélig lehet jogszerűen közlekedni a magyarországi díjköteles úthálózaton. Az idei e-matricák megvásárlását ezúttal sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. A jogosultságok bármikor beszerezhetők a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapján, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, valamint a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, saját értékesítési pontjain és viszonteladó partnereinél. Az e-matricákat a felsoroltak mellett a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladó partnereinél online, SMS-ben és mobilalkalmazás segítségével is meg lehet vásárolni. A rovat támogatója a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.